Autor Wątek: [Santa Fe SM] Gaśnie podczas jazdy.  (Przeczytany 28920 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

darlew

• Gość
[Santa Fe SM] Gaśnie podczas jazdy.
« Odpowiedź #15 dnia: 11 Grudzień 2014, 08:30:55 »
Witam.
Sorry że tak długo nie odpisywałem. Jakoś brakuje czasu  :mrgreen: .
Problem rozwiązany. Winowajcą okazał się regulator ciśnienia na listwie.
Słuchając mechaników powinienem wymienić pół silnika.
Forum to dobra rzecz!!! Dzięki chłopaki!!!

Offline attex

• Giełda
[Santa Fe SM] Gaśnie podczas jazdy
« Odpowiedź #16 dnia: 17 Czerwiec 2015, 10:19:52 »
Witam
Potrzebuję pomocy
Mój santek gaśnie przy próbie przyśpieszania(zapala się kontrolka check),przy spokojnej jeżdzie wszystko jest ok.Po zgaśnięciu podczas próby uruchomienia przez kilkanaście sekund nie słychać pompki paliwa po chwili można odpalić bez problemu.nie wiem czy ma to znaczenie,ale  problemy zaczęły się od wymiany uszczelnienia pokrywy zaworów oraz wtryskiwaczy,wcześniej nie było najmniejszych problemów(chodził idealnie)

Przed chwilą sprawdzałem błędy wyskoczyło P 1181  co to oznacza?
Po poszukiwaniach w internecie odkryłem,że może być winny czujnik temperatury cieczy chłodzącej,wiecie może gdzie się znajduje(może jakieś fotki rys.),jak ewentualnie można go sprawdzić

Offline volcan

• Giełda
    • http://www.prace-geologiczne.pl
Re: [Santa Fe SM] Gaśnie podczas jazdy
« Odpowiedź #17 dnia: 17 Czerwiec 2015, 16:24:21 »
Błąd ciśnienia paliwa.

Problem opisywany tutaj , tutaj , tutaj - generalnie problem albo z czujnikiem, albo regulatorem ciśnienia paliwa.

Offline dziki1971

• Giełda
« Odpowiedź #18 dnia: 17 Czerwiec 2015, 18:07:05 »
Tez to miałem poszedł regulator cisnienia paliwa

Offline attex

• Giełda
« Odpowiedź #19 dnia: 18 Czerwiec 2015, 09:49:25 »
Dzięki za odpowiedzi te tematy ,które podałeś czytałem,mam pytanko jaki może być koszt regulatora ciśnienia paliwa i gdzie najtaniej kupić może być na PW

[ Dodano: 2015-06-22, 20:27 ]
Okazało się ,że pompa paliwa była na wykończeniu wymieniłem pompę i santek śmiga jak wcześniej błąd który wcześniej się pojawiał P 1181 skasowany za pomocą emulatora Hi-scan.

Offline dziki1971

• Giełda
« Odpowiedź #20 dnia: 04 Listopad 2015, 19:47:48 »
Witam,problem znowu powrócił błąd P1181,wymiana regulatora cisnienia nic nie dała,co dalej układ paliwowy sprawdzony sitka w baku czyste filtr ok,czujnik cisnienia na listwie cr wymieniony i nic,zastanawia mnie czujni który jest pod pompą cr na wezyku powrotu z listwy i wezyku z pompy cr cos w kształcie litery H,przykrecone na dwie srubki jakby łącznik i tam jest ten czujnik,co tojest.Ok juz wiem czujnik temp, paliwa, czy on moze cos  mieszac,a moze nowy regulator jest wadliwy ,nowy nie znaczy dobry?

Offline dziki1971

• Giełda
« Odpowiedź #22 dnia: 08 Listopad 2015, 08:31:08 »
Witam wymiana filtra na lepszy na nic,dalej to samo,opiłki nie znalezione na sitku i filtrze,jakies pomysły jeszcze,a czy ten nowy reg moze byc padniety,miał ktos taki przypadek?

felkner

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: 10 Listopad 2015, 09:22:38 »

Offline dziki1971

• Giełda
« Odpowiedź #24 dnia: 10 Listopad 2015, 17:20:39 »
Witam pompa uszczelniana jakies 3000km temu,czysto sucho,diagnozowałem cascade z forum,system paliwowy szczelny,olej 2T dodaje od dawna,wtryski suche na zewnatrz,wszystko przeswietlone niemam pomysłów,ostatnio zgasł i pokazało P1180 czujnik cisnienia w listwie CR.

Offline attex

• Giełda
« Odpowiedź #25 dnia: 10 Listopad 2015, 17:49:01 »
Miałem takie same objawy i ten sam błąd mi wyskakiwał.Wymieniłem pompkę paliwa było lepiej,ale tylko jakiś czas,Okazało się,że w paliwie były jakieś kawałki foli przezroczystej i kawałki papieru.Zobaczyłem je dopiero jak wsadziłem do środka małe sitko kuchenne.Po wyciągnięciu całego tego syfu jak ręką odjął santek chodzi jak potrzeba

Offline dziki1971

• Giełda
« Odpowiedź #26 dnia: 10 Listopad 2015, 20:00:14 »
Bak tez sprawdzony zmierze jeszcze cisnienie pompki paliwa w baku,tak na marginesie ile bar powinna podawac minimum?

Offline attex

• Giełda
« Odpowiedź #27 dnia: 11 Listopad 2015, 05:40:27 »
U mnie pompka była sprawdzana najprostszym sposobem.Zdjęty wężyk napływowy do filtra paliwa i podstawiona butelka plastikowa ,wystarczy przekręcić kluczyk przytrzymać i widać ile paliwa weszło do butelki(u mnie była to butelka 1,5 litra i nalało się około 150 ml)
bardzo mało

Offline dziki1971

• Giełda
« Odpowiedź #28 dnia: 12 Listopad 2015, 16:46:24 »
Apropo ile powinno sie nalac,ja po przekreceniu 3x kluczyka uzyskalem około 0,5litry

Offline attex

• Giełda
« Odpowiedź #29 dnia: 14 Listopad 2015, 08:00:55 »
Mój mechanik stwierdził że powinno nalecieć przynajmniej pół butelki paliwa.Ponieważ jak pisałem było znacznie mniej kupiłem nową pompkę podróbka za około 150 zł wymieniłem i śmiga aż miło