Autor Wątek: [Accent X3] Wymiana kierownicy  (Przeczytany 5183 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

tomek92.02

• Gość
[Accent X3] Wymiana kierownicy
« dnia: 26 Czerwiec 2014, 22:52:17 »
Witam. :)
Posiadam przepięknego Hyundaia Accenta x3 po liftingowego z 1998 roku. :D Niestety w mojej wersji wyposażenia (GLS) nie ma kierownicy z poduszką powietrzną. Zakupiłem takową z zamiarem wymiany, ale niestety nie pasuje. Jest za bardzo wysunięta. I moje pytanie brzmi: Czy może kupiłem przez przypadek kiere sprzed liftu i dla tego nie pasuje?? czy w ogóle nie mam możliwości wymiany. Bo już chodzą mi pomysły żeby przespawać w kierownicy te mocowanie bliżej wnętrza to możne by pasowała. :D
Hyundaiowicze pomóżcie jeśli mieliście jakieś doświadczenia w tym temacie.
Mam wielki sentyment do tego auta bo w rodzinie jest od 16 lat a ja mam go od prawie 5 a chciałbym go trochę doposażyć by jak najdłużej mnie cieszył ;)

Offline kadafi

• Giełda
« Odpowiedź #1 dnia: 27 Czerwiec 2014, 07:06:07 »
Jedno mogę ci poradzić. Przy całym układzie i też kierownicy nie rób druciarstwa - nie spawaj, przerabiaj - nie kombinuj. Kup taką jak się należy i nie ryzykuj życiem swoim i bliskich.
Co rozumiesz przez "
Cytat: "tomek92.02"
chciałbym go trochę doposażyć
chyba nie liczysz że podłączysz ta poduszkę  :mrgreen:

tomek92.02

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 27 Czerwiec 2014, 11:53:24 »
nie no, nie podłączy się poduchy :D ale miałem zamiar go trochę upiększyć :D bo nie ukrywajmy.. ta kierownica bez poduchy za ładna nie jest ;p a spawać chciałem przy samym kole kierownicy (samo to mocowanie przesunąć). tam i tak są spawy. a wyciąć ten element i przespawać bliżej wnętrza kierownicy (bliżej poduchy) myślę ze by rozwiązało problem. :) a co do kupna właściwej to nie jestem pewien czy takowe istnieją. :D bo gdzie nie patrze to wszędzie są takie jak ta moja zakupiona. podejrzewam że modele z poduchą różniły się kolumną... :(

Offline kosmos2011

• Giełda
« Odpowiedź #3 dnia: 27 Czerwiec 2014, 19:47:18 »
Czas by było się tutaj przywitać http://hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?p=56466#56466

W zależności czy jest poduszka czy nie różne były kolumny kierownicze http://hyundai.epcdata.ru/accent-pony-excel/23891/chassis/rulevaya_kolonka_i_val-5656311/stoyka_i_val-56300/

Kadafi mnie ubiegł bo chciałem spytać czy w pierwszym poście tomek92.02 pojawi się jeszcze "kupiłem jeszcze wiązkę i sterownik AIR BAG" a tu tylko kierownica.

tomek92.02

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 04 Marzec 2015, 23:03:34 »
dobra ludzie :D postanawiam odświeżyć ten temat.
Mam okazję przejąć za grosze kolumnę kierownicy (wraz z krzyżakiem) od accenta z airbagami. I moje pytanie brzmi czy zamiana kolumny wchodzi w grę?? czy będzie pasować ta kolumna?? i czy cały ten osprzęt z mojej kolumny (stacyjka itp) można przełożyć bez problemu do tej wersji z airbagiem i czy w ogóle można go przełożyć :D

Offline niebieskiultras

• Giełda
« Odpowiedź #5 dnia: 05 Marzec 2015, 05:50:16 »
Chcesz dołożyć sobie airbaga ? Czy tylko poprostu kierownice zmienić?
Jakos nie widzę sensu przekladki kolumny by miec sama kierownice z airbagiem ?

tomek92.02

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 05 Marzec 2015, 09:52:02 »
chce zmienić po prostu kierownice zmienić. a zdecydowałem sie na to bo kierownice kupiłem za 50 zł na szrocie. w ogóle nie zniszczoną. potem dowiedziałem sie ze kolumny są inne. i teraz też mam okazje za grosze kupić kolumnę. dlatego stąd moje pytania :D