Forum > i30 GD
[i30] Harmonogram przeglądów - i30 druga generacja
i30_Wroc:
Witam,
Czy ktoś z kolegów może mi wyjaśnić jak wyglądają terminy przeglądów gwarancyjnych w Hyundai-u I30.
Auto jest z lutego 2013, posiadam go od 1 roku.
Z tego co udało mi się dowiedzieć przeglądy gwarancyjne obowiązkowe są co 24 m lub 30 tyś km w zależności co wystąpi wcześniej.
U mnie robione był tak:
1. 03.2014 przy przebiegu: 29 tyś
2. 02.2015 przy przebiegu: 54 tys
3. 02.2016 przy przebiegu: 69 tyś. ( ten robiłem już sam, chyba był zrobiony za wcześnie).
Przy tym przeglądzie ostatnim wpisano kolejny: przebieg 99 tyś / 02.2017
I tu moja wątpliwość czy diagnosta się pomylił, bo zgodnie z tym co napisałem wyżej powinno być do 02.2018 bo przebieg się zgadza.
A teraz drugie pytanie, co ile robi się przegląd nadwozia (str. od 43)
U mnie jest: 12,24,48,60 i tak dalej co 12 mcy, ale właśnie między 24 i 48 są 2 lata?? U mnie przekreślono 48 i wpisano 36, czyli rozumiem że co 12 mc powinno być?
A tak w ogóle to warto chyba pojechać wymienić chociaż olej i filtry co roku, poza obowiązkowymi przeglądami, też tak robicie, bo 24 mc to trochę dużo ? Inna sprawa, że ten harmonogram dla mnie jest niejasny jeszcze w jednym miejscu. Jeśli ktoś jeździ mało, tzn nie robi tych 30 tyś to trzymając się tych 24 m odstępów powinien pojechać po 24 m, 48 m i .... kiedy jeśli gwarancja jest 5 letnia czyli wypada 60 m, to wtedy tylko 2 obowiązkowe przeglądy??
i30_Wroc:
--- Cytat: "kosmos2011" ---Zanim założysz nowy temat sprawdź funkcją szukaj czy już takowy istnieje i w nim dopisz pytanie.
--- Koniec cytatu ---
To prawda mogłem dopisać do innego tematu... ale już się stało. Może ten wątek trochę wyprostuje temat, bo po przeczytaniu kilku postów na forum jeszcze bardziej mam namieszane.
W jednym z nich wszyscy są prawie zgodni, że przeglądy gwarancyjne dla II - generacji robi się co 12 mcy lub 30 tyś, natomiast w instrukcji (nie posiadam oryginału do swojego auta), do której w jednym z postów odsyłasz są podane interwały: 24 mc - 30 tyś., 48 - 60 tyś, 72- 90 tyś itd.
Jeśli ktoś mógłby mi powiedzieć kiedy ja mam pojechać na przegląd obowiązkowy to byłbym wdzięczny, bo już sam nie wiem. :shock:
[ Dodano: 2017-02-12, 08:48 ]
Chodzi o silnik diesla oczywiście, bo benzyna ma trochę inaczej.
gulgulq:
Ja w swojej książce mam tak (zakup w lipcu 2017r.):
termin pierwszej obsługi technicznej po 24 miesiącach lub 30000 km przebiegu
interwał według książki jest 24 m-c lub 30 tyś. km dla przeglądu A i B (A- olej i filtr, B- reszta)
oraz 24 m-c dla przeglądu C i D (C- płyn hamulcowy, D - ocena stanu nadwozia)
w przypadku stosowania niezalecanego oleju książka obsługi narzuca wymianę co 20 tyś. km lub co 12 m-c
dla pojazdów użytkowanych w ciężkich warunkach instrukcja zleca wymianę co 15 tyś. km lub 12 m-c
ciężkie warunki to:
- powtarzająca się jazda na krótkich dystansach
- przedłożona praca na biegu jałowym
- jazda po zapylonych nierównych drogach
- jazda po drogach o dużym natężeniu ruchu
- jazda w terenie górzystym
- ciągnienie przyczepy lub jazda z bagażnikiem dachowym
- jazda zawodowa (taksówka, patrol, holowanie)
- jazda w bardzo niskich temperaturach (brak oznaczenia ile to jest)
- jazda powyżej 170km/h
- jazda z częstym zatrzymywaniem się (ruch uliczny)
Jesteś z Wrocławia więc raczej podpadasz w kategorię powtarzająca się jazda z na krótkich dystansach z częstym zatrzymaniem się po zapylonych i nierównych drogach o dużym natężeniu ruchu :mrgreen: .
i30_Wroc:
Widać, że musieli coś zmieniać i to książkę zapewne masz inną, mimo że też II generacja auta, bo u mnie nie ma nic o przeglądach A, B itd. a tym bardziej o interwałach jakie między nimi mają być, wygląda na to że w Twojej książce jest już to czytelnie i jasno napisane.
Ja tak naprawdę mam tylko od strony 26 tabelki puste w które wpisywane są przeglądy okresowe i datę i przebieg kolejnego wyznacza diagnosta. I dlatego moje wątpliwości co do wpisanej daty + 12 m, a nie 24 m. W książce gwarancyjnej jedyne miejsce o harmonogramach to str. 20 pkt. 2. "Należy przestrzegać harmonogramów: przeglądów okresowych i nadwozia zamieszczonych w Instrukcji Obsługi Samochodu". Tak jak pisałem nie dostałem oryginału instrukcji przy kupnie samochodu, a pobrana instrukcja dla II - generacji mówi o interwałach właśnie 24 m lub 30 tyś.
Tak wiem, u mnie w mieście ciężkie warunki, dlatego olej i filtry co roku do wymiany. Pytanie czy jeździcie z tym koniecznie do ASO? Jest taki obowiązek w czasie gwarancji, nie można tego zrobić w jakimś innym serwisie, przecież to żadna filozofia, a ceny na pewno sporo niższe.
[ Dodano: 2017-02-14, 07:08 ]
OK. Potwierdzone w serwisie na piśmie, w moim aucie przeglądy mają być co 24 tyś lub 30 tyś, nadwozia co 12 m.
A wracając do wymiany oleju i filtrów w ASO - coroczne to jak porównuje ceny filtrów to kupując samemu (oczywiście oryginały) niewiele można zaoszczędzić kilkadziesiąt złotych łącznie, mówa o filtrach oleju, paliwa, powietrza i kabinowym. Albo u mnie w ASO mają dobre ceny albo nie znalazłem taniego miejsca na necie, a szukałem min tutaj:
https://www.sklep-kia.pl/
https://aparts.pl/
Natomiast cena oleju w ASO rozwala, u mnie krzyczą za 5,3 litra 397 zł. !!! Zakładam że leją zalecany czyli SHELL HELIX ULTRA PROFESSIONAL AB-L 5W30 ( z DPF ) to i tak wychodzi bardzo drogo, u Was też takie ceny są?
jareckialfa:
Witajcie Panowie mam pytanie czy pod czas wymiany filtrów w ASO wszystkie filtry muszą być oryginalne czy nie ma różnicy jakie im przywiozę aby nie stracić gwarancji ?
A tak przy okazji jakie polecacie filtry ?
Nawigacja
[#] Następna strona