Forum > Matrix / ix20
[ix20] Czy kierujemy o pozew zbiorowy o ix20,ix35 i30
jack55:
Powiem krótko,skoro tył auta na nierównościach i w zakrętach podskakuje i przestawia cały samochód ,to trudno nazwać ix20 bezpiecznym samochodem.Tylna oś nie jest w stanie w dostateczny sposób poradzić sobie na naszych dziurawych jak ser szwajcarski drogach i samochód zachowuje się jakby był pozbawiony sprężyn i amortyzatorów z tyłu.Ja mam tego dosyć i Jestem zdecydowanie za pozwem zbiorowym.Będę domagać się od Hyundaia usunięcia tej usterki lub zwrot pieniędzy za ten bubel.Skoda Fabia mojej córki bije na łeb Hyundaia w kwestii tłumienia nierówności :oops:
Ze spalania jestem zadowolony i nie mam zastrzeżeń ;-)
lukasz.zst:
Może ktoś z was jest prawnikiem lub ma prawnika który by sie z tym zajął tym tematem pozwu zbiorowego .
Co do spalania wszędzie słyszałem czytałem że sprawa jest nie do wygrania. Ja chce tylko zwrot miedzy zużyciem katalogowym a faktycznym.
A co do zawieszenia ten problem występuje w ix35 i30 , chodzi mi oto że producent nie chce sie przyznać do tego że auto zagraża bezpieczeństwu ruchu i zwrot pieniędzy za auto ( chodź bardzo lubię kocham moje auta i na pewno kupie drugie takie )
[ Dodano: 2014-06-20, 22:11 ]
Cykl mieszany (l/100 km) (A/T) wg producenta 6,5 mój pali 8,9L
Cykl pozamiejski (l/100 km) (A/T) wg producenta 5,7 mój pali 7,8L
Cykl miejski (l/100 km) (A/T) wg producenta 8,3 mój pali 12L i
Zibi:
--- Cytat: "lukasz.zst" ---
Cykl pozamiejski (l/100 km) (A/T) wg producenta 5,7 mój pali 7,8L
--- Koniec cytatu ---
w czwartek na trasie Warszawa - Międzyrzec komp w ix35 pokazał 5,7 spalanie (spokojna jazda 90km/h na 6 biegu), a więc realne, za ciężką nogę masz Łukasz.
lukasz.zst:
Ty masz auto diesel. Ja mam 4biegowe auto benzynowe. Każdy diesel mało pali na trasie. Wejdz w ten sam post na ix35 tam opisują że silniki 1.6 gdi w ix35 palą 11 litrów
wojbur:
--- Cytat: "lukasz.zst" ---Ty masz auto diesel. Ja mam 4biegowe auto benzynowe.
--- Koniec cytatu ---
Automat? Niestety, klasyczne, 4 biegowe automaty masakrycznie podnoszą spalanie. W ostateczności jednak i tak taniej wychodzi niż remont/wymiana dwusprzęgłowego automatu. Coś za coś...
Nawigacja
[#] Następna strona