Autor Wątek: Wymiana taśmy, brak dźwięku przy kontrolkach  (Przeczytany 4196 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

kaer

• Gość
Wymiana taśmy, brak dźwięku przy kontrolkach
« dnia: 11 Czerwiec 2014, 16:57:35 »
Witam pięknie :)
Poszukuję informacji, czy też kierunku poszukiwania przyczyny usterki. Był wymieniany synchronizator 3/4 biegu, mechanicy zerwali taśmę, i w końcu nam to wymienili, ALE , o ile już jest poduszka i klakson, to nie ma: dźwięku zapalonych świateł przy otwartych drzwiach, dźwięku niezapiętych pasów,  i czegoś co wydaje mi się być czujnikiem deszczu. W trakcie deszczu wycieraczki przyspieszały lub zwalniały, w zależności od ilości deszczu. Byłabym wdzięczna za sugestię, podpowiedź co mogli jeszcze zepsuć. Można  żyć bez tych dźwięków,ja wiem, ale chciałabym aby mi naprawili to co zepsuli i nie robili po drodze idiotki ze mnie.
Pozdrawiam
Kasia

wald

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 11 Czerwiec 2014, 21:38:30 »
Zapytam tylko, czy wcześniej te dodatki były. Może założyli taśmę z nowszego modelu.

Offline kosmos2011

• Giełda
« Odpowiedź #2 dnia: 11 Czerwiec 2014, 22:04:33 »
Kaer rok minął czas zajrzeć tutaj http://hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?p=55838#55838

Jeśli majstrowali przy zwijaczu to pod kierownicą jest kostka (zdjęcie) od przełącznika sprzężonego z brzęczykiem. Można też sprawdzić dwa bezpieczniki.

kaer

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 12 Czerwiec 2014, 06:17:47 »
Hejo:)
Taśma podobno jest ta sama, wcześniej te dodatki były, działały i dlatego pytam.

Dość długo trwało zanim serwis uznał swoją winę, bo przecież to nie jest możliwe, a samochód w trakcie zmiany tego synchronizatora raz stał tu a raz tam, bo jeździłam sprawdzać co jest grane , że tyle to trwa.

Byłam przy tej wymianie i żadnej kostki pod kierownicą nie szukali, za to mocno myśleli co może być .

Będę sprawdzać to co na zdjęciach (w końcu do bezpieczników nie potrzebuję specjalnych umiejętności) i dam znać co było.

Dzięki Panowie za podpowiedzi :) :-)

Kosmos..wydawało mi się że tam pisałam w tym wątku powitalnym, ALE tylko mi się wydawało :oops:  proszę wybaczyć , starość nie radość i nie cieszcie się bo młodość nie wieczność . :mrgreen:

Jeszcze raz dzięki  :lol: