Forum > Santa Fe SM
[Santa Fe SM] CRDI 2.0 VGT 125KM - wymiana - co pasuje?
Indian:
Pojawił się problem z silnikiem - stukanie, szarpanie i piski. Fachowiec po wstępnych oględzinach stwierdził, że silnik się zaciera. Ponieważ koszty naprawy mogą być znaczne zastanawiam się nad wymianą całego silnika. Moje pytanie dotyczy "kompatybilności" silnika D4EA w różnych autach. Czy wersja VGT różni się tylko turbiną, czy są inne różnice? Czy jest sens pakowanie silnika od np. Tucsona 140KM i czy będzie on pasował bez pakowania się w dodatkowe koszty? Rozumiem, że 140KM bierze się z innego oprogramowania a nie z osprzętu. Jeśli ktoś ma jakieś informacje w tym temacie proszę o pomoc.
Halakm1:
Witam , odświeżę temat. Napisz jak poradziłeś sobie z problemem. Pozdrawiam
vernik:
Witam. Spotkało mnie najgorsze, a mianowicie wymiana silnika. W związku z tym moje pytanie: Czy każdy silnik D4EA pasuje do Santa Fe bez problemu, czy macie może jakąś zaufaną firmę, od której można kupić taki silnik?
vanhelsing:
W zasadzie każdy silnik D4EA 2.0 CRDI pasuje do Santa Fe. Ale wersji rozwojowych tego silnika było kilka. Temat był już poruszany na forum, wystarczy poszukać. Różnice są największe w osprzęcie. Jak będziesz miał szczęście, to się uda. A jak nie będziesz miał szczęścia, to np. wieloklin na styku silnik/skrzynia biegów nie spasuje. A jak wymienisz goły słupek, to może nie spasować coś z osprzętu. Ale nie pękaj. D4EA jest i tak lepszy od np. 1.5 DCI z Renault, który miał kilkadziesiąt wersji.
vernik:
Zakupiłem silnik od Tucsona. teraz czekam na przesyłkę. Kupiłem go bez osprzętu. Zobaczymy co będzie. A co w przypadku, gdy wieloklin nie będzie pasował. Można coś zrobić czy trzeba odmieniać silnik?
Nawigacja
[#] Następna strona