Forum > Santa Fe SM
[Santa Fe SM] CRDI 2.0 VGT 125KM - wymiana - co pasuje?
vanhelsing:
Ten problem dotyczy tylko aut z manualną skrzynią. Były dwa typy, które różniły się właśnie ilością wpustów/wypustów na wieloklinie. Jeśli nie spasuje, to musisz wymienić silnik, albo skrzynię.
bonio1992:
Witam. Padł mi wczoraj silnik w Santa fe 2.0 crdi 2004 rok. :evil: Przeglądam internet i nie mogę znaleźć 125 konny tylko jest w sprzedaży 113 albo 140 konny. Czy mogę dać 113 albo 140 konny? Czy będzie trzeba coś przerabiać? Czy będzie wszystko pasować?
W papierach mam wpisane 125 konne a po vinie 113, ale z tego co czytałem to 113 nie ma dwumasy a u mnie jest i nie ma vgt a u mnie jest według vinu. Numer vin: KMHSC81VP4U813992
kosmos2011:
Zanim założysz nowy temat użyj funkcji szukaj (jest na górnej belce forum z lewej strony) znajdź podobny temat i tam dopisz pytanie.
http://hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?t=5717&highlight=silnik
--- Cytat: "bonio1992" ---a po vinie 113
--- Koniec cytatu ---
Gdzie po vin można sprawdzić moc silnika?
bonio1992:
może być nawet z 1000 tematów o tym samym to i tak nie zawsze dostaję się konkretnej odpowiedzi. Dlatego się zakłada nowy temat. Jeśli dobrze pamiętam to jest podane dane silnika jak i całego auta. Gdzieś to widziałem ale nie pamiętam, mogłem się pomylić. Pamiętam że wpisywałem nr vin i tam pisało że jest 113 koni.
Piotrek79:
No przy zmianie silnika też trzeba patrzeć na łączenie skrzyni z blokiem silnika czy nie ma jakiś różnic.
Reszta powinna pasować.
A tak na marginesie to co stało się z tym starym silnikiem???
Nawigacja
[#] Następna strona