Forum > Accent
Kilka pytań odnośnie modelu z silnikiem 1.3 - Accent '03
kml:
Hants, byłoby super gdybyś opisał, w formie instrukcji, jak się czyści ten syf i odmy etc. Po zobaczeniu tych zdjęć mnie zamurowało pomimo tego, ze nigdy nie miałem nic na korku od oleju etc.
Miałeś klucz dynamomtryczny do dokręcania śrub i w ogóle jakie tam są śruby? Mam nową uszczelkę od ok 20 tys km i nie chce nic rusząć dopóki nie będę wszystkiego widział :)
A na koniec: poprosimy o zdjęcia wypasionych śrubek :)
wtom:
to masło jest nieszkodliwe, typowe dla aut co jeżdżą mało na krótkich odcinkach. może też świadczyć o złym przewietrzaniu skrzyni korbowej. bardziej mi to wygląda na wadę konstrukcyjną układu odpowietrzania. ma tu wpływ sposób działania systemu EVAP. w mojej elantrze też widać delikatną mgiełkę tego syfu pod korkiem.
Hants:
--- Cytat: "kml" ---A na koniec: poprosimy o zdjęcia wypasionych śrubek
--- Koniec cytatu ---
Nie wiem - moze to zadna rewelacja, ale mi sie podobają:
Co do czyszczenia, to uzylem preparatu do czyszczenia gaznikow i dolotu firmy Wyatt w spraju. Pachnialo dziwnie znajomo - ksylenem. Uparte resztki wydlubywalem pedzelkiem i szmatką
Co do klucza dynamometrycznego - o to oczywiscie, ze posiadam takowy, ale tym razem go nie uzywalem - dla trzech srub nie bylo warto:-) Poza tym w Accencie, w odroznieniu od Sonaty, przy wymianie paska nie ma problemow z ustaleniem naciągu napinacza
kml:
Hants, dzieki za info. Ja dzisiaj znacznie skromniej bo wymienilem filtr paliwa :)
Hants:
Nie zapomnij zalozyc okulary 8-)
Bardzo uwazaj przy skrecaniu, nakretka zwykle nie chce sie wkrecac pod wlasciwym katem, zrob to porzadnie i powoli.
Kiedys, ale to jeszcze w Lantrze mialem problem, bo kielichy nowo zakupionego filtra jakos nie pasowaly do rury i nakretki - sprawdz wszystko dwa razy przed montazem.
No jade po nowe klocuszki do Sonatka.
Powodzenia!
Nawigacja
[#] Następna strona