Forum > Santa Fe SM

[Santa Fe SM] Koszt sprzęgła

<< < (6/11) > >>

vanhelsing:
Nie wiem jak inni, ale jak ja bym kupił sprzęgło i okazało się wadliwe to wymontowałbym i wymienił na nowe(oczywiście bez dopłaty bo i z jakiej racji-w końcu mam gwarancję i rękojmię). Dodatkowo prawo konsumenckie gwarantuje w tej sytuacji że od sprzedawcy mogę się domagać wyrównania dodatkowych kosztów poniesionych na wysyłkę. Niestety nie uda się raczej odzyskać w tej sytuacji kosztów demontażu i ponownego montażu. Ale tak to jest z kupowaniem przez internet-w razie "W" zaczynają się kłopoty. Ale na pewno w sytuacji jaka dotknęła grzesia nie naprawiałbym nowej wadliwej części. Za swoje pieniądze :shock: W takiej sytuacji tracisz gwarancję i rękojmię i zostajesz z niczym. Jak już to regenerować te części zużyte które wymontowałeś-dobrze kombinujesz.

felkner:

grzesio15x09:

Dodano: 2016-02-20, 17:27
Ale ja chciałem regenerować stare, to które wymontowałem z santka. Nie chce regenerować nowych, które zamontowałem - te chciałbym zwrócić gdyby się okazało że to faktycznie wada tego kompletu który kupiłem. Przypomnę tylko że wymontowałem dwumase a zamontowałem sztywne. Ile koledzy płaciliście za te regeneracje?

vanhelsing:

--- Cytat: "felkner" ---już pisał do ludzi od których kupił oni uważają że wszystko ok bo sprzedali wiele zestawów
--- Koniec cytatu ---

Felkner-wiadomo że taka gadka będzie ze strony sprzedawców, a co mają mówić? Że maja masę reklamacji :lol: Reklamacja to nigdy nie jest łatwa sprawa ani przyjemna. Zwłaszcza, że kolega nie ma wyboru i musi unieruchomić auto. To są dodatkowe kłopoty.Ale nie chodzi o to, żeby się poddać siąść i płakać, tylko trzeba egzekwować w takiej sytuacji swoje prawa. Takie jest moje zdanie. Tylko, że to może nie być takie proste-jak się zorientują, że grzesio założył stałe koło zamiast dwumasy to odrzucą reklamację jak nic....

felkner:

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej