Forum > Santa Fe SM

[Santa Fe SM] Koszt sprzęgła

<< < (5/11) > >>

grzesio15x09:
No i dalej walczę z tymi ku....kimi drganiami. Pojawiają się szczególnie mocno w momencie jak auto ciągnie. Jak leci na luzie lub hamuje silnikiem nie ma. No i to najbardziej wyczuwalne - 4 bieg i 2000 obrotów. Wyżej juz nie ma drgań. Jeden mechanik twierdził ze kojarzy mu się to z rav 4 kiedy dwu masa padła - też takie drgania były ale tu ładnie się zbiera i przy ruszaniu nie szarpie. Kombinujemy z mechanikiem że to może silnik jak ciągnie to dotyka do obudowy gdzieś i drga w tym momencie, może gdzieś na dyfrze lub na przeniesieniu napędu. No nie chce się rozbierać ponownie by dostać się do sprzęgła. Jakieś pomysły?

Dodam że raczej nie podejrzewam sprzęgła bo to nie dzieje sie w chwili dotykania sprzęgła.  Sprzęgło jest załączone i sobie ciągnie juz jakiś czas.

felkner:

grzesio15x09:
felkner - no właśnie nie mam odpowiedzi a czytałem Twój post kilkanaście razy - może jestem tępy - nie neguje tego.
Po pierwsze podana w poście #15 ASHika - to nie to sprzęgło.  Kupiłem w tej firmie sprzęgła24 cały zestaw ale inny.  Poza tym podajesz mi link do koła zamachowego. Przecież wymieniłem cały komplet i samochód rusza bez jakichkolwiek drgań, nic nie slizga, pod górę przy ruszaniu to aż kołami grzebie na asfalcie posypanym piaskiem. Więc raczej nie w tym problem. Powiedz konkretnie co było i co usnęliście bo z Twojego postu dość ogólnie że valeo to szajs wynika tylko i tyle.

felkner:

grzesio15x09:
tak wyczytałem wszystkie posty i nie bardzo chce mi sie wierzyć, że zakładając nowe sprzęgło to takie coś występuje. Tym bardziej że rozmawiałem z ludźmi ze sprzęgła 24 i twierdzą że sprzedali ich wiele i nigdy taki problem nie wystąpił. A dodatkowo problem z tym że nie moge sobie pozwolić na postawienie auta na kołkach na tydzień lub dwa zanim prześlę i przyjdzie sprzęgło. Zastanawiam się nad innym rozwiązaniem - przesłaniem im tego co wyciągnąłem z auta - oryginału i czy to z regenerują - łożysko docisk i tarcza - dwumasa jest jeszcze w miarę - ile kosztuje taka regeneracja?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej