Autor Wątek: [Accent LC] Maska, zderzak, grill do Accenta  (Przeczytany 24677 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Artur

• Gość
[Accent LC] Maska, zderzak, grill do Accenta
« dnia: 22 Styczeń 2012, 22:25:50 »
Witam, planuje zakupić zderzak, maskę i grill do mojego accenta ponieważ miałem lekką kolizję

Mam pytanie, czy ten zderzak będzie pasował do mojego modelu i do tego grilla co mam aktualnie ?
ZDERZAK
ponieważ ja mam troszkę inny zderzak (foto)

Jeżeli jest zły, proszę link do takiego, który będzie pasował.

Offline Zbyszek

• Administrator
« Odpowiedź #1 dnia: 22 Styczeń 2012, 22:50:41 »
Accent LC miał kilka typów grilla! Wygląda na to, że ten zderzak z linku nie jest do Twojego modelu. Powinien być taki:

Źródło: Allegro

lukaszl86ldz

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 23 Styczeń 2012, 14:36:35 »
Artur,   skoro jesteś z Łodzi polecam odwiedzić . ul. Gerberową

http://www.japancar.pl/  tam coś powinieneś dobrać  :-D

Offline kosmos2011

• Giełda
« Odpowiedź #3 dnia: 23 Styczeń 2012, 16:19:13 »
Zderzak powinien pasować gdy wybierzesz nowy grill jak na foto 1
fajniej wygląda i samochód od razu młodnieje.Najlepszy wygląd ma wersja bodajże amerykańska foto 2, ale trzeba wymienić oprócz maski i grilla także lampy.

A jednak nie będzie pasował bo to jednak wersja z innymi lampami.

Łukasz

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 23 Styczeń 2012, 16:49:36 »
Cytat: "kosmos2011"
Najlepszy wygląd ma wersja bodajże amerykańska ale trzeba wymienić oprócz maski i grilla także lampy USA

Wg mnie ta wersja ma zdecydowanie najgorszy wygląd więc jak widać zdania są podzielone ;)

Artur

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 23 Styczeń 2012, 19:11:15 »
Kosmo ten zderzak z tym grillem jest naprawdę fajny :) Czyli musiałbym poszukać takiego grilla do zderzaka hmm... a jak z maską ? będzie pasować taka sama do tej konfiguracji tzn z roku 2000 czy trzeba szukać nowszej ?

a może w ogóle zrezygnować z grilla, kupić tylko zderzak np ten co podalem, maskę i zrobić siatkę ?

Jak sądzicie opłaca się kupić jeden z tych i go pomalować ?

W sumie do gerberowej mam 5 min, bo mieszkam na końcu ul. Pomorskiej, lecz tam chyba będzie droogo

[ Komentarz dodany przez: Zbyszek: 2012-01-24, 10:29 ]
Proszę o przedstawianie zdjęć wyłącznie przez ich wizualizacje! Linki do aukcji za jakiś czas będą nieaktywne i Twój post nie będzie NIC wart!

Offline kosmos2011

• Giełda
« Odpowiedź #6 dnia: 25 Styczeń 2012, 21:52:13 »
Cytat: "Artur"
Kosmo ten zderzak z tym grillem jest naprawdę fajny :) Czyli musiałbym poszukać takiego grilla do zderzaka hmm... a jak z maską ? będzie pasować taka sama do tej konfiguracji tzn z roku 2000 czy trzeba szukać nowszej ?

a może w ogóle zrezygnować z grilla, kupić tylko zderzak np ten co podalem, maskę i zrobić siatkę ?

Jak bedziesz się bawił w siatkę na zające  ;-)  to TU i TU i  TU masz trochę przykładów jak to zrobić i przydałoby się jeszcze dorobic siatkę u dołu zderzaka żeby kamienie nie niszczyły chłodnic.

[ Dodano: 2012-01-25, 22:26 ]
Trzeba by było poszukać taki zderzak + nowy grill jak na foto 1, ale niestety halogeny nie są okrągłe i trzeba by było wymienić ( może taką wersje znajdziesz na szrocie ). Foto 2 to stary zderzak który przy atrapie jest mniej wycięty no i ma okrągłe halogeny.Teraz tylko kalkulacja co do ceny materiał + farba + robocizna i okarze się co wybrać.

Foto będzie pózniej bo znów mi coś nie działa.

Artur

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 27 Styczeń 2012, 15:17:00 »
ok wolałbym chyba jednak kupić nowy zderzak tylko pytanie czy do tego zestawu
+

będzie pasować taka maska, jak mam aktualnie czyli z roku 2000 :) Ten zderzak akurat ma miejsce na halogeny, lecz czy ma on takie same mocowania jak ten zderzak  który aktualnie posiadam ?

Offline kosmos2011

• Giełda
« Odpowiedź #8 dnia: 27 Styczeń 2012, 21:32:49 »
Cytat: "Artur"
ok wolałbym chyba jednak kupić nowy zderzak tylko pytanie czy do tego zestawu

będzie pasować taka maska, jak mam aktualnie czyli z roku 2000 :) Ten zderzak akurat ma miejsce na halogeny, lecz czy ma on takie same mocowania jak ten zderzak  który aktualnie posiadam ?

Do tego zestawu trzeba wymienić reflektory i maskę i błotniki  ,a do tego zestawu z foto powyżej tylko halogeny.

Artur

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 27 Styczeń 2012, 21:42:11 »
aha czyli już wszystko jasne :) najgorsze jest to że w moim mieście obdzwoniłem większość szrotów i nie ma tych części co potrzebuję  :-|

Offline Zbyszek

• Administrator
« Odpowiedź #10 dnia: 27 Styczeń 2012, 21:47:37 »
W Japancar na Gerberowej pytałeś?

Artur

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 27 Styczeń 2012, 21:57:53 »
tak, zadzwoniłem tam w pierwszej kolejności ponieważ na ich stronie wyszukiwarka znalazła identyczny model, ten sam rok lecz maska i zderzak zostały już sprzedane  :-/  ciężko będzie dostać w LDZ te części. Chyba nie zostaje mi nic innego jak allegro i wysyłka lub czekać

Mar91Ko

• Gość
Ten sam problem
« Odpowiedź #12 dnia: 25 Kwiecień 2012, 11:17:33 »
Witajcie, nie chciałbym zakładać nowego tematu, dlatego przyłączam się do tego.

Mam Hyundaia Accenta 2002r 1.5 CRDi wer. 3D:

http://imageshack.us/photo/my-images/198/imag0013ey.jpg/
http://img27.imageshack.us/img27/8883/imag0011nq.jpg

Chciałbym w nim wymienić maskę, zderzak i błotniki.

Znalazłem błotniki i maskę ale sprzedawca powiedział że są od wersji 5 drzwiowej i zastanawiam się czy będą pasowały:
Aukcja ze zderzakiem miała taki opis "ACCENT [LC] SEDAN-HATCHBACK VIII.2000 -> VIII.2006"

Offline kosmos2011

• Giełda
« Odpowiedź #13 dnia: 25 Kwiecień 2012, 18:32:29 »
Popatrz na mój pierwszy post i porównaj zdjęcia: górne zderzak który chcesz kupić dolne samochód który posiadasz wniosek nie pasuje . Maska błotnik pasuje nie ma rozgraniczenia 3d,5d( zdjęcia poniżej )

pawel6w

• Gość
[Accent LC] grill do acenta 2001
« Odpowiedź #14 dnia: 02 Maj 2012, 18:56:27 »
No więc tak, mam dwa rozwiązania: albo kupie inny girl bo takiego samego nie znalazłem na alledrogo  :-/ albo zmienię znaczek/emblemat w środku bo ten "skorodował" albo go odnowie ale nie wiem czym i czy warto.
Jeśli chodzi o wymianę znaczka to sprawa prosta i pewnie to zrobię, zmierzę wymiary i kupie na allegro nowy i błyszczący. Ale jednak szukałem grila.
I tutaj pada pytanie jaki gril od innego modelu by pasował, szukałem na allegro są różnorakie, od lantry matrix pony i takie tam inne. Najlepiej chciałbym coś nowocześniejszego z akcentem chromu, tylko nie wiem co by pasowało. Może ktoś się orientuje jaki grill by pasował.
To nie jest oryginalny bo sprzedawca powiedział że zmienił bo stary brzydki, stary też mam i faktycznie brzydki.

Od santa fe jest fajny tylko pytanie czy by pasowało  :roll:

ps. wiem że temat był trochę wałkowany tutaj http://hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?t=567
Dlatego właśnie post został scalony z wyżej wymienionym tematem.