Autor Wątek: Regulacja hamulca ręcznego w Tucsonie.  (Przeczytany 32813 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

zbyh

• Gość
Regulacja hamulca ręcznego w Tucsonie.
« dnia: 22 Styczeń 2012, 21:41:54 »
Witam, czy ktoś wie czy można podciągnąć ręczny. Klocki tarcze są dobre, jak zaciągne niby trzyma, ale zaciąga się na 15 ząbków, to chyba za dużo nie?

bartekzg

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 23 Styczeń 2012, 06:29:18 »
u mnie jest podobnie więc może ten typ tak ma :)  Jednak prawie na pewno można to wyregulować na lince>poobserwuje temat to i mi się wiedza przyda.

Offline jacek2

• Giełda
« Odpowiedź #2 dnia: 23 Styczeń 2012, 09:31:11 »
Nie orientuję się dokładnie jak jest w Tucsonie, ale proponuję zajrzeć pod auto, może tam jest regulacja przy linkach hamulca ręcznego- w miejscu gdzie linki się łączą mniej więcej w tym miejscu gdzie jest hamulec ręczny :shock:  :shock: (ale od spodu auta)

Inny sposób jest taki że w środku auta, przy dźwigni ham ręcznego :oops:  :oops:  pod osłoną ze skórki może być dodatkowa regulacja (albo tylko jedna jedyna w tym miejscu) za pomocą nakrętek, które po dokręceniu skracają linkę hamulca.
Jak się omotacie z problemem dajcie znać co z tego wyszło :evil:  :evil:

Madras

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 23 Styczeń 2012, 11:56:47 »
Mam tak samo hamuje  normalnie ale też trzeba  wysoko zaciągać , i o ile się orientuje to ręczny jest na bębnie a nie  na klockach hamulcowych  ;-)

Offline kosmos2011

• Giełda
Re: tucson / Regulacja hamulca ręcznego
« Odpowiedź #4 dnia: 23 Styczeń 2012, 17:56:53 »
Cytat: "zbyh"
Witam, czy ktoś wie czy można podciągnąć ręczny. Klocki tarcze są dobre, jak zaciągne niby trzyma, ale zaciąga się na 15 ząbków, to chyba za dużo nie?

Jak ściągniesz sobie  instrukcję ( plik 88,6 Mb)  to na stronie 213 znajdziesz zdjęcia jak dokonać regulacji ręcznego.

zbyh

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 23 Styczeń 2012, 21:44:30 »
Dzięki kosmos2011. Bardzo przydatna rzecz , szkoda tylko że wszystkie dobre instrukcje są w obcych językach. Chyba u nas tłumacze są mało opłacani, albo sądzi się że w Polsce mieszkają sami poligloci :mrgreen:

Grzech61

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 23 Styczeń 2012, 21:52:24 »
... Chyba u nas tłumacze są mało opłacani, albo sądzi się że w Polsce mieszkają sami poligloci :mrgreen:

Mój ojciec mawiał - synu musisz znac język wrogów.Jak zawsze miał rację  :mrgreen:

zbyh

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 23 Styczeń 2012, 22:27:49 »
Cytat: "Grzech61"
... Chyba u nas tłumacze są mało opłacani, albo sądzi się że w Polsce mieszkają sami poligloci :mrgreen:

Mój ojciec mawiał - synu musisz znac język wrogów.Jak zawsze miał rację  :mrgreen:

Mój też, jak i nauczycielka rosyjskiego ale to było dawno temu. Brak treningu i upływ czasu zrobił swoje.

Grzech61

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 23 Styczeń 2012, 22:31:06 »
Lepiej rosyjskiego nauczyłem sie na bazarach niż w szkole (nie wiem co lepsze) to  :-(  czy to  :mrgreen:

zbyh

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 23 Styczeń 2012, 22:36:08 »
Cytat: "Grzech61"
Lepiej rosyjskiego nauczyłem sie na bazarach niż w szkole (nie wiem co lepsze) to  :-(  czy to  :mrgreen:

Mówią że praktyka czyni mistrza i to prawda.

Grzech61

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 23 Styczeń 2012, 22:42:35 »
.....Mówią że praktyka czyni mistrza i to prawda.

Niestety masz rację,ale o ile lepiej mieć szkoły i nabywać praktyk  :mrgreen: .Nasz błąd  - zbyh - , nasz błąd :-(

Offline Brt

• Administrator
« Odpowiedź #11 dnia: 24 Styczeń 2012, 09:10:16 »
zbyh, Chciałbym zauważyć, że w naszym Downloadzie masz instrukcje PL do Tucsona.
"Cudze chwalicie, swego nie znacie" czy jakoś tak...

Grzech61

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 24 Styczeń 2012, 16:47:48 »
Cytat: "Brt"
zbyh, Chciałbym zauważyć, że w naszym Downloadzie masz instrukcje PL do Tucsona.
"Cudze chwalicie, swego nie znacie" czy jakoś tak...

Znacie,znacie.Tylko,że u nas to jest instrukcja,a u sąsiadów za Buga jest to praktyczny poradnik np.

[/URL][/img]

dla mnie znacząca różnica

Offline jacek2

• Giełda
« Odpowiedź #13 dnia: 24 Styczeń 2012, 17:25:03 »
Ładne opracowanie tylko szkoda że w ichnim języku :oops:  :oops:

Grzech61

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: 24 Styczeń 2012, 17:36:59 »
Jak widać nie wszystko "made in charaszo" jest do bani.Taki poradnik w zrozumiałym języku to bym kupił, chociaż "mechanikowaty" nie jestem.Poczytać,pooglądać i później naszym mechanikom na ręce popatrzeć- bezcenne  :mrgreen: