Forum > Santa Fe SM

[Santa Fe SM] Mruganie kontrolki od napędów.

(1/3) > >>

Wojtip:
Witam.
Mam małe pytanie.
Posiadam Santa Fe    2.0   DOHC D4EA 125KM   16V R4 CRDi VGT ON rocznik 2004 grudzień. Stały napęd 4x4. skrzynia automatyczna.
Mam pytanie po lewej stronie na tablicy jest kontrolka pomarańczowa wskazująca na osie napędowe. (w instrukcji jej nie ma) i teraz jadąc może troszkę szybciej drogą asfaltową trochę wyboistą nagle kontrolka zaczęła migać i auto zaczęło zwalniać po puszczeniu gazu kontrolka zgasła i auto normalnie się zachowuje dalej.
Problemów z napędem nigdy nie miałem pojechałem nawet w teren błoto itd obie osie dobrze działają.
Może ktoś mi wyjaśni o co chodzi.

[ Dodano: 2014-05-16, 11:46 ]
Czyżby nikt nie miał takiej kontrolki? I może problemu?

keller:
Jesteś pewny, że masz stały napęd 4WD? Ja u siebie takiej kontrolki w ogóle nie mam i jak oglądałem inne Santa Fe ze stałym napędem to tez nie miały.

maciaszek:
Mam takie samo Santa Fe co kolega Wojtip tylko z 2003r.Dla odmiany u mnie kontrolka od napędów ma kolor zielony.Zapala się po przekręceniu kluczyka a gaśnie po odpaleniu

Wojtip:
Tak Mam stały napęd 4wd. Nie mam żadnego włącznika a koła ciągną na 4 sprawdzałem w błotku oraz piasku najpierw przód i za momencik jak przód nie może to tył zaczyna ciągnąć. Właśnie co ta kontrolka oznacza? Po przekreceniu kluczyka zapala się na moment i gaśnie pewnie dla kontroli systemu. No zapaliła mi się jak pisałem w czasie jazdy.

wydminianin:
Znalazłem coś takiego

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej