Forum > Atos / Atos Prime

Meleks

<< < (2/2)

doman76:
po co klem? wystarczyło na noc odłączyć aku, miałbyś odpowiedź.

Vanitum:
klem, bo mam założone jakieś nietypowe (podobno takie montowano seryjnie) i dla Świętego spokoju wolę zmienić klemy niż szukać akumulatora dostosowanego do takiego wynalazku.

A co do zdjęcia aku, sprawa również nie jest taka prosta, bo mam zamontowany alarm silicona, a te niestety sa bardzo kapryśne jeżeli chodzi o brak prądu i wolę nie ryzykować zablokowania albo rozkodowania. Dlatego wolę żeby męczył się z tym elektryk.

Vanitum:
Aku wymieniony 40ampH do tego zgodnie z zapowiedzią klemy (na małe klemy mają tylko 35ampH - do matiza) całość operacji przeszczepu kosztowała ok 150 zł. Miejmy nadzieje ze pomoże (odpukać)

fantonaz:
posłuchaj kolegi Witka i puść + na radio po stacyjce. Jeśli masz alarm z syrenką z własnym zasilaniem to ona może sprawiać takie właśnie kłopoty.

Vanitum:

--- Cytat: "fantonaz" ---posłuchaj kolegi Witka i puść + na radio po stacyjce. Jeśli masz alarm z syrenką z własnym zasilaniem to ona może sprawiać takie właśnie kłopoty.
--- Koniec cytatu ---

ale ja mam tak podłączone radio.(bez kluczyka nie włączysz).

dzisiaj mimo mrozu (po raz pierwszy w tym roku zamarzły mi szyby) i tego że autko stało owiewane parkingowym wiatrem, antoś zapalił bez szemrania.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej