Forum > Tucson JM

Jak sprawdzić, czy przednia szyba jest podgrzewana?

<< < (4/6) > >>

Violetta:
Na dziś dziękuję za pomoc, jutro sprawdzę szybę i przyjrzę się kratce na podszybiu
 :-D  ;-)

kosmos2011:
Sprawdź jeszcze czy masz ten niebieski przekaźnik on jest o podgrzewania przedniej szyby (wycieraczek).

Violetta:
Witam dziś ponownie :)

Sprawdziłam rano szybę przednią i wszystkie pozostałe przy okazji. Wszystkie mają tą samą cyfrę 8. Pod maską "nurkowałam" tak skutecznie, że zaintersował się tym (jak się później okazało) mechanik samochodwy z mojego osiedla. Już wtedy razem szukaliśmy niebieskiego przekaźnika i niestety nie ma go :(
Nie ma także na dole szyby przedniej "drucików" mogących świadczyć o podgrzewaniu szyby. Zatem do czego jest ten przycisk? Nadal nie rozumiem  :-(

kosmos2011:
To teraz trzeba zdemontować trzy elementy i z latarką sprawdzić co w trawie piszczy  :lol:    

Po zdjęciu tego elementu z boku deski ukaże się taki widok. Przy przełączniku trzeba zobaczyć jakie kolory przewodów idą od niego.

Jak już masz znajomego mechanika  :mrgreen: to robota pójdzie jak trzeba.

Violetta:
Nie no sama demontować nie będę chociaż BARDZO mnie to kusi :-) a nowy kolega mechanik zapraszał mnie do warsztatu wręczając wizytówkę. Zebrałam już dość informacji żeby nie dać się wpuścić w maliny za co Tobie Kosmos bardzo dziękuję i pozostałym <3.
Jak coś ciekawego zwojuję podzielę się z Wami wiedzą.
Poszukam jakiegoś sposobu żeby tam zajrzeć w bezpieczny sposób 😊

[ Dodano: 2015-10-24, 23:30 ]
Witam ponownie !
Tak jak obiecałam gdy pojawią się nowe fakty, napiszę.
Byłam dziś w innej sprawie niż przycisk od ogrzewania szyby w servisie Hyundaia, ale oczywiście gdybym nie wykorzystała tej sytuacji nie byłabym sobą.  :lol:
Pan mechanik "odkrył" (bo ja nie odkryłam), że przednia szyba jest przystosowana do podgrzewania (ma spiralki wzdłuż całości), a i tę niebieską kostkę (przekaźnik) chyba znalazłam  :-D , w załączeniu fotka do zidentyfikowania czy to ta.
Ponadto (na moją zgubę) dowiedziałam się, że aby dostać się do grzałki, która być może jest przepalona (moje określenie) najlepiej/najtaniej byłoby wyciąć przednią szybę!!!!!
To że przycisk jest w nietypowym miejscu Pan powiedział , że Koreańczycy mieli w tamtych latach takie wizje i potrafili często robić takie zmiany niezależnie od niczego.
To na razie tyle  :roll:

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej