Forum > Tucson JM
Jak sprawdzić, czy przednia szyba jest podgrzewana?
Violetta:
Bardzo dziękuję za zainteresowanie moim tematem, jutro popatrzę na szybę i wstawię tu nr VIN bo dziś już ciemno i pada deszcz ☔ :-?
kosmos2011:
Vin jest na podszybiu, ale też w torebce w dowodzie rejestracyjnym.
Violetta:
--- Cytat: "bobek310" ---U mnie na tym przycisku jest również podłączone podgrzewanie zewnętrznych lusterek bocznych.
--- Koniec cytatu ---
A to znów u mnie jest zgodnie z instrukcją. Lusterka podgrzewają się razem z tylną szybą a przycisk jest na konsoli środkowej koło radia.
A czy może też masz ten przycisk do podgrzewania przedniej szyby jak u mnie?
[ Dodano: 2015-10-21, 22:02 ]
;-) no dobrze...przekonałeś mnie Kosmos :-P , podaję VIN KMHJN81BP9U973250
bobek310:
Ja podgrzewanie lusterek sprawdzałem organoleptycznie:
nachuchałem na lusterko (aż zaparuje) i włączyłem ogrzewanie przedniej szyby - po chwili pokazały się spiralki na lusterku.
kosmos2011:
Wg. vin nie było fabrycznie podgrzewanej przedniej szyby (wycieraczek).
Trzeba zdemontować kratkę podszybia (tam gdzie są przednie wycieraczki) z lewej strony i sprawdzić czy jest tam przewód z wtyczką tak jak element 86115B na rysunku poniżej i oczywiście szyba przednia do sprawdzenia.
http://epc.japancars.ru/hyundai/#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
Nawigacja
[#] Następna strona