Forum > ix35 EL

[ix35 EL] drgania silnika na jałowym biegu

<< < (10/12) > >>

kosmos2011:
Coś musi być na rzeczy z tym kołem bo najpierw montowane było 23124-2F000, a po 09.2011  23124-2F010 (cena 590 pln).

Jak widać na zdjęciu https://www.drive2.ru/l/6389152/ guma w kole ulega pęknięciu w wielu miejscach.

igrek1:
a Ja po 2 dniach od wizyty w serwisie, znowu doznałem "cudownego" drgania ... zasugerowałem im to koło pasowe ale powiedzieli że jest wszystko OK... pomysły się skończyły, zero błędów na komputerze....

macie jakieś pomysły

jacek_ow:

--- Cytuj ---
--- Koniec cytatu ---

Witam, nie wiem czy ktoś jeszcze zagląda do tego tematu, jestem posiadaczem ix35 2.0Crdi 184KM i od kilku miesięcy też trapi mnie problem z drganiami na biegu jałowym.
Problem następujący, po odpaleniu gdy jest auto jeszcze na ssaniu drgania praktycznie nie wyczuwalne, ot chwilowe szarpnięcia, gdy auto się nagrzeje i obroty spadną poniżej 1000  autem całym zaczyna szarpać i mocno jest to odczuwalne we wnętrzu. Przy tych szarpaniach czasem da się zauważyć jakby wskazówka obrotów lekko falowała. Na wyższych obrotach wszystko jest w porządku, auto normalnie przyśpiesza nie szapie. Nie ma znaczenia czy sprzęgło wyciśnięte czy nie.
Błędów na komputerze brak.
Było wymienione koło pasowe, pierwsze podejrzenie, nie pomogło.
Mechanik stwierdził że są jakieś spadki w ciśnieniu na CR i zdemontował pompę, podobno była wytarta, więc niestety z bólem serca kupiłem nową pompę bosha za górę złotówek. I nic. dalej to samo :( Podmieniałem jeszcze przepływomierz na inny używany, nie pomogło.
Wymienione filty paliwa zaglądane było do smoka w zbiorniku czy tam nie ma syfu i nic.
Pomysły się skończyły, ciężko się do czegoś tu przyczepić. Ktoś coś ?

byhlk:
Mam niestety to samo. Silnik jak jest zimny chodzi super. Po rozgrzaniu, szarpie budą. Generalnie obstawiałem wtryski ale po przeczytaniu tego tematu mam wątpliwości.

byhlk:
Dziś podpisałem auto pod Elma. Zauważyłem, że podczas drgań wykres EGR szaleje. Gdy drgania ustępują EGR chodzi poprawnie. Więc EGR do czyszczenia ;) dam znać

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej