Forum > Santa Fe SM

Pogadajmy o oponach

(1/4) > >>

dariot:
Zbliża się zima, a moje letnie ogumienie już długo "nie pociągnie". Jakie macie opony w swoich autkach, jakie są polecane? Nie chciałbym wtopić 2000 zł więc wolę Was zapytać :)

Galus87:
może zerknij tutaj:
http://forum.hyundaifanklub.pl/viewtopic.php?t=3228&highlight=opony+zimowe

takie tematy już są, wystarczy użyć opcji szukaj i kontynuować temat...

dariot:

--- Cytat: "Galus87" ---takie tematy już są, wystarczy użyć opcji szukaj i kontynuować temat...
--- Koniec cytatu ---

Chłopie, ja nie piszę o oponkach za 150 zł do osobowych, tylko o prawdziwych oponach 225/70R16, które nieraz zmierzą się z różną nawierzchnią błotnistą, piaszczystą, trawiastą i diabli wiedzą jaką jeszcze. Więc zanim pouczysz kogokolwiek, sam przeczytaj gdzie zadałem swoje pytanie.
Wiem, zaraz ktoś mi napisze, że SantaFe nie nadaje się w teren, ale ja po lekkim terenie będę jeździł ok 20% reszta to asfalt - stąd wybór tego autka.
Proszę o konkretne odpowiedzi UŻYTKOWNIKÓW Santa Fe.

tictac:

--- Cytat: "dariot" ---oponkach za 150 zł do osobowych, tylko o prawdziwych oponach 225/70R16
--- Koniec cytatu ---

A przepraszam za śmiałość, ale opony, np. R14 nie są prawdziwe?
Rozumiem, że może kolega Galus87, nie trafił do końca w Twój klucz odpowiedzi, ale nie musisz uderzać od razu po ambicji aut z mniejszym kółkiem... :)

Poza tym czy to opona R14 czy R16, to różni się jedynie wielkością...jeżeli jakiś producent jest dobry w tym co robi, to jest w tym dobry w każdych rozmiarach opon.

Ja osobiście zbieram sobie na Pirelli, bo mam duże zaufanie do tych opon. W moim pierwszym autku takie miałem i świetnie jeździło się na letnich zarówno latem jak i zimą.

dariot:
sorry, troszkę źle to ująłem... :oops: niepotrzebne słowo "prawdziwych" :)

A ja się biję z myślami, czy kupić zimowe, czy kupić uniwersalne - trochę nie chcę mi się zmieniać co sezon, wygodny jestem ; TU jest trochę fajnych opon do wyboru, tylko w tym rozmiarze jest niewiele :( Inna sprawa to te ceny :(

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej