Forum > Atos / Atos Prime

Wycieraczki na zimę

(1/3) > >>

Waldi:
siemka, jakie macie wycieraczki i czy zadowoleni jesteście?

no bo ja ze względu na stan zużycia poprzednich, poprzedniego właściciela, w chwili zauroczenia kupiłem najdroższe wycieraczki w hipermarkecie, takie ładne, bez stelażu. No i dupa, przeskakują na szybie, piszczą i w ogóle, a wodę zbierają gorzej niż stare zużyte i porysowały szybę.

myślałem że wycieraczki to wycieraczki, a o nich można pisać prace doktorskie. w Googlach przeczytałem że najlepsze to bosch, a drugi front to że Valeo są najlepsze i dyskwalifikują boscha w tej dziedzinie.

pomożecie doświadczeniem i linkami allegro ;p ?

Cendra:
szukaj w swojej okolicy dystrybutora tych wycieraczek: http://www.motgum.com
kup najzwyklejsze ze stelażem, ten producent ma najlepszy stosunek jakości do ceny :)

Złośnik:
Wyjścia są dwa jak z każdym produktem do auta. Kupić zamiennik, najzwyklejsze wycieraczki w cenach ok 20zł za sztukę ale kompletne, bez żadnego docinania, wymieniania piór - żadnych takich rzeczy. Komplet wycieraczek nawet najzwyklejszych w wymiarach takich jak podaje producent auta.
Druga opcja to właśnie wycieraczki droższe, ale markowe - VALEO - polecam - fakt drogie wycieraczki ale dobre ! Tu należy się sugerować firmą a nie ceną. Widziałem jak pewnie każdy z Was tysiąc wycieraczek pseudoValeo, całe niby gumowe i nibyValeo.
Efektem tego jest porysowana szyba potem lub właśnie efekt działania w postaci szumów, piszczenia, przeskakiwania, mazania itd. Albo najzwyklejsze wycieraczki ale kompletne do auta albo MARKOWE.
Hipermarkety to nie sklepy dla naszych aut. Tam wszyscy znają się na wszystkim i wszystko mają najlepsze - ale czy ktoś da gwarancję na działanie tego - hmmm.

cezary46:
Na VALEO polatałem pół roku zapłaciłem za dwie sztuki ponad 70 zeta, i zaczęły mazać, BOSCH wytrzymał rok, teraz mam chińskie banany po 15 zł sztuka i półtora roku chodzą cicho i bez mazania. Tak, że marka i cena ma się do d....Zależy jak się trafi. I tak prawie wszystko robione jest w Chinach.

mihu_24:
Właśnie od dwóch tygodni testuję MotGum kupione za uwaga! 26 złotych(komplet) na Allegro :-D Jak na razie spisują się poprawnie i nic im nie mozna zarzucić.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej