Autor Wątek: gumki do tylnego zawieszenia  (Przeczytany 2608 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

rufuz

• Gość
gumki do tylnego zawieszenia
« dnia: 13 Październik 2009, 16:13:34 »
Witam
Które gumowe wkładki w tylnym zwieszeniu J2 sa wymienialne ? I gdzie można cos takiego kupic ?
Przy okazji wymiany silnika chce wymienić wszystkie te które da sie wymienić.

Pozdrawiam

azahiel

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 16 Październik 2009, 11:14:17 »
Witam kolegę nie wiem czy dokładnie zrozumiałem pytanie ,więc komplet tulei zawieszenia tylnego to co można wymienić na stronie prawej i lewej -to 10 sztuk tulei:
-2 szt tuleje wahaczy wzdłużnych(wleczonych)
-4 szt tulei wahaczy poprzecznych,
-4 szt tulei wahaczy poprzecznych.
Pozdrawiam. :evil:

pkowal3

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 04 Listopad 2009, 12:25:14 »
Witam! Właśnie jestem po wymianie wszystkich tulei tylnego zawieszenia czyli 10 sztuk. I dokładnie takich jak raczył przedmówca napisać. Przez chwilę wydawało mi się ,że do tyłu potrzeba 12 sztuk(2 dodatkowe do wahaczy wzdłużnych mocowane przy ''środku podwozia'' <co?> ) ale po fachowych konsultacjach okazało się , że tych się nie wymienia gdyż są one niejako ''zgrzane'' z metalową częścią wahacza.I ponoć trzeba cały wahacz wzdłużny wymieniać jeżeli pojawią się problemy z tymi tulejami. Jeżeli się mylę lub ktoś z szanownych forumowiczów chciałby coś od siebie w tym temacie dodać to zapraszam. Może są jednak jakieś sposoby aby wymienić te tuleje bez wymiany całych wahaczy?? Pozdrawiam.

pkowal3

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 04 Listopad 2009, 12:28:13 »
Aha - przepraszam za moje mało fachowe słownictwo ale ja tylko jeżdżę moim hyundaiem a naprawy pozostawiam fachowcom :lol:

BartBartez

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 04 Listopad 2009, 20:35:36 »
Cytat: "pkowal3"
Może są jednak jakieś sposoby aby wymienić te tuleje bez wymiany całych wahaczy??

Ja wymieniałem razem z wahaczami bo dostałem je po 65zł za stronę w InterCarsie(OE Hyundai). Nawet nie sprawdzałem czy da się wymienić same tuleje.