Forum > Getz
Parujące szyby
ShinpuTokubetsu:
Witam.
Posiadam autko Hyundai Getz 1,1 2002 rok. Autko zostało niedawno przeze mnie kupione, działa bardzo poprawnie, ale pojawia się taki problem.
Podczas gdy pada deszcz a w aucie jadę razem z trzema innymi osobami i szyby są zamkniete to strasznie one parują. Przednie, ale przede wszystkim tylne, mimo włączonego cały czas nadmuchu na maksa. Nie pomaga zmiana ustawienia cyrkulacji nadmuchu.
Możecie powiedzieć czy w związku z tym moze coś jest uszkodzone? Czy po prostu tak to autko juz ma, że trzeba otwierać lekko szybę aby nie parowało az tak.
albert:
Sprawdź ustawienie nawiewu, powietrze powinno być pobierane z zewnątrz. Może jest ustawiony wewnętrzny obieg. Jeżeli masz filtr kabinowy, to sprawdź jego czystość.
ShinpuTokubetsu:
A mógłbyś mi powiedzieć jak się sprawdza ustawienia nawiewu? I jak sprawdzić czy jest ustawiony wewnętrzny obieg czy zewnętrzny? I gdzie jest filtr kabinowy?
Z góry dzieki za pomoc! :)
albert:
Z zakładki u góry Download pobierz instrukcję obsługi. Na stronie 1-86 jest ustawianie nawiewu, a na stronie 6-19 wymiana filtra kabinowego. Być może, że filtra nie masz, bo to była opcja. U mnie nie ma.
W nawiewie suwak powinien być z prawej strony.
[ Dodano: 2014-05-03, 17:42 ]
Zdjęcie: na panelu środkowym, na samym dole, pod pokrętłami regulacji nawiewu jest suwak, który powinien być z prawej strony, tak jak u mnie na zdjęciu.
kosmos2011:
ShinpuTokubetsu zajrzyj tutaj http://hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?p=54305#54305 i dodaj tag do tematu.
Nawigacja
[#] Następna strona