Forum > Santa Fe SM
[Santa Fe SM] Klocki, tarcze przód i tył
ololysy:
No właśnie...EBC...Podobno są ok. 50 zł droższe od ATE. Ma ktoś jakieś doświadczenia?
Artur_2:
Dzięki za radę ...mark.87,
Nie mogę nigdzie znaleźć MIKODY do mojego modelu. Chyba zadzwonię do producenta może mają takowe? EBC rzeczywiście są drogie. Akurat do mojego auta koszt na przód to około 800 zł. ATE znalazłem za 400 zł.
P.S.
Miałem kiedyś MIKODĘ na Seacie Alhambra i faktycznie hamulce były bardzo dobre tylko wydaje mi się, że tarcze szybko się zużywały, czy to możliwe?, czy tylko tak mi się wydawało? czy ATE wytrzymują dłużej?
[ Dodano: 2016-03-21, 23:11 ]
Sprawdziłem na stronie producenta. Nie ma MIKODA niestety tarcz w ofercie do Santka CM. Pozostało tylko TRW lub ATE
mark.87:
Mozliwe ze nie dostepne sa wszystkie rozmiary Mikody ale ja u siebie mialem w mazdzie i wytrzymaly mi dlugo bo 2x klocki zmienialem a tarcze jak nowe,,duzo zalezy tez od stanu klockow a mianowicie od tej blaszki zeby nie ryla rantu no i zeby nie przegrzac ale ogolnie sa dobre,
Teraz,w 2013r zmienilem Hamulce na wieksze i wydajniejsze z Mazdy 6 i tarcze ATE mam i tez nie nazekam a hamulcy uzywam ostro niekiedy
Artur_2:
OK. Dzięki wszystko zrozumiałem. Pozdrawiam...
hakazi:
Panowie i Panie proszę o pomoc chcę wymienić tarcze hamulcowe z przodu ale nie wiem jaką mają średnicę i nie mam też jak zmierzyć czy mogę wierzyć stronie :
http://autosotua.com/tarcze/hyundai/santa-fe.html
Pisze tam że do silnika 2.0 2002rok tarcze są 294mm ale nie wiem czy to prawda.
Albo jest jakaś inna możliwość aby dowiedzieć się jaka jest średnica tarcz?
Dziękuje za pomoc.
Nawigacja
[#] Następna strona