Forum > ix35 EL
[ix35 EL] Problem z podnoszeniem i opuszczaniem szyby kierow
balldome:
Witam,
Mam problem w swoim ix35 z boczną (przednią) szybą od strony kierowcy. Otóż otwieranie i zamykanie tej szyby odbywa skokami, czyli ok 1-2 cm w dół lub w górę (w zależności czy zamykam, czy otwieram), na jedno naciśniecie przycisku (obojętnie, czy pojedyncze naciśniecie czy podwójne - auto). Myślałem ze w tym przełączniku w drzwiach może nie ma gdzieś styku, wiec rozebrałem drzwi i niestety nie znalazłem przyczyny, czemu otwieranie nie idzie płynnie.
Czy miał ktoś już taki problem, lub czy wie jak to naprawić (co trzeba zrobić lub co wymienić)?
Pozdrawiam
Ed. Tag i dookreślenie tematu. Tekla
kosmos2011:
Zapraszam tutaj http://hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?p=54110#54110 i dodaj tag do tematu.
balldome:
Proszę o pomoc w powyższym temacie.
waszek_rmc:
W lagunie mialem tak, ze skokowo szyby działały gdy gubiły ustawienia skrajnych położeń. Np. Po odłączeniu akumulatora.
Musiałem wtedy otworzyc na maks i przytrzymać 10 s, potem zamknąć i zrobić to samo. Tak by nauczyć szyby skrajnych położeń. Po tej operacji szyby działały normalnie.
balldome:
--- Cytat: "waszek_rmc" ---W lagunie mialem tak, ze skokowo szyby działały gdy gubiły ustawienia skrajnych położeń. Np. Po odłączeniu akumulatora.
Musiałem wtedy otworzyc na maks i przytrzymać 10 s, potem zamknąć i zrobić to samo. Tak by nauczyć szyby skrajnych położeń. Po tej operacji szyby działały normalnie.
--- Koniec cytatu ---
Dzieki za wskazówki, ale bylem przed chwila to sprawdzić i jednak u mnie nie działa, szyba dalej idzie skokowo.
Czy podczas wykonywania tych czynności , musi jeszcze coś działać, lub czy trzeba robić coś innego specjalnego, np na włączonym zapłonie lub silniku, albo w ogóle wyłączony, czy drzwi maja być otwarte czy zamknięte? Teraz czytałem tak na szybko i przy innych autach ma to znaczenie, a o ix35 i w ogolę o hyundai nic nie ma na ten temat.
Nawigacja
[#] Następna strona