Forum > Lantra

Jaki olej?

<< < (2/9) > >>

Matysss_s:
Witam! ja swój samochód mam od nie dawna. Poprzedni właściciel zmieniał mu olej co 10 tyś km. Zawsze zalewał go Mobilem 1 10w40. Jak narazie nie narzekam na prace silnika. Zostało mi jeszcze jakieś 5 tyś do przejechania ale pewnie pójdę w ślady poprzedniego właściciela :mrgreen:

cezary46:

--- Cytat: "dzafik" ---Pojeździłem dzisiaj trochę po wymianie i szczerze powiem Valvoline pierwsze wrażenie robi przede wszystkim słyszalne dla ucha silnik odrazu inaczej zaczął pracować - ciszej.
--- Koniec cytatu ---

Dobrze, że ktoś to też zauważył. Bo mnie się wydawało, że słuch mi się przytępił. Fakt, popychaczy hydraulicznych już nie słychać a silnik sobie cichutko pomrukuje. Nieraz na światłach patrzę na obrotomierz bo mam wrażenie, że silnik zgasł.

dzafik:
Zrobiłem już 3 tyś od wymiany jak na razie silnik cyka zupełnie inaczej niż na Mobilu a jeżeli chodzi o pożeranie to od pełnego stanu znikło mi w granicach 100m może 200 ml mam trochę ponad 3/4 pełnego stanu ale jak wlewałem po prostu przelałem i miałem pełen stan MAX a te silnik lubią wciągnąć z pełnego stanu. Polecam Valvoline.

dzafik:
Przejechałem kolejne 2 tyś. Po ostatnim sprawdzeniu pozostał na tym samym poziomie po dzisiejszym badaniu więc na to wychodzi, że po wymianie musiało wpaść w filtr dlatego opadło do 3/4 stanu. Więc na moim aucie produkt Valvoline się sprawdził. Z góry odradzam Mobil ostatnio poszła mi bańka 5 litrów na 10tyś km łącznie z wymianą.

rufuz:
no ja raz tez nalałem Mobila i miałem większe ubytki, choc kiedys mialem Seicento 1.1 i lałem mobila i było ok

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej