Forum > Lantra
Jaki olej?
wtom:
1l/10000km to nie branie oleju! nie ma się czego czepiać :-P jakbyś poczytał na forum toyoty ile te silniki wciągają to byś dopiero się przeraził (niektóre nawet 2l/1000km)
http://avensis.info/viewtopic.php?t=711
radeek23:
hehe dokładnie, jak ci weźmie litr na 10tys km to tylko się cieszyć.Nie wiem czy we wszystkich lantrach wchodzi tyle samo oleju do silnika,w każdym razie mi weszło niecałe 4 litry co jest plusem bo wystarczy jeden baniak oleju na wymianę i dolewki.Kolega do swojej laguny musi kupować 5L i potem dokupywać po litrze na dolewki co nie jest korzystne z finansowego punktu widzenia
dzafik:
Czytałem na forum na ten temat jest troszkę postów. Ale tak z czystej ciekawości zrobiłem zakup Valvoline czy faktycznie coś to pomoże. Wcześniej był shell później osobiście zalałem Mobil 1 bo zawsze ten olej lałem do samochodów a teraz chciałem wypróbować ten niby super produkt Valvoline max life polecany na forum przez wielu użytkowników. U mnie weszło może 3,5/ 3,7 litra coś w tych granicach. Przy poprzedniej wymianie tyle samo.
rufuz:
no ja jak zmienię sobie olej (wymieniam co 10 tys :-D ) to miedzy wymianami literek na dolewki starczy.
dzafik:
Pojeździłem dzisiaj trochę po wymianie i szczerze powiem Valvoline pierwsze wrażenie robi przede wszystkim słyszalne dla ucha silnik odrazu inaczej zaczął pracować - ciszej.
Nawigacja
[#] Następna strona