Forum > Santa Fe SM
[Santa Fe SM] Santa Fe kodowanie pilota centralnego zamka
volcan:
Masz fabryczny alarm? Ja mam pod maską syrenę (nie wiem w sumie, czy fabryczną, czy nie - nie mam fabrycznego pilota - poza jednym, zepsutym - więc nie byłem w stanie sprawdzić żadnych funkcji zainstalowanego u mnie sterownika CZ / alarmu.
Zastanawiam się, czy jest sens walczyć o odzyskanie fabrycznego rozwiązania, czy też pójść w zupełnie inną stronę, tj. zamontować jakiś lepszy system "zewnętrzny" z nowymi pilotami - scyzorykami itp.
W obecnym sterowniku brakuje mi właśnie tego automatycznego uzbrojenia po przypadkowym otwarciu pilotem (i pozostawieniu zamkniętych drzwi), automatycznego ryglowania po ruszeniu itp. itd. funkcji.
Nie musi to wyć (nie jest wskazane nawet), nie musi "ćwierkać" przy uzbrajaniu - ma bezproblemowo zamykać i otwierać auto + to, o czym napisałem wyżej.
vanhelsing:
Szczerze mówiąc to nie wiem, czy jest to system fabryczny. Ale ponieważ nie widać żadnego komponentu (nawet syreny), to myślę, że to fabryka. Nawet nie wiem gdzie jest centralka :shock: Nie widać czujników w środku ale jak syn został w aucie i się uzbroił alarm to zaraz zaczęło wyć. Więc działa :mrgreen: Ale nie mam funkcji ryglowania po ruszeniu. Szkoda, bo mam to w drugim aucie i to wygodna rzecz. Tam się to nazywa antynapad.
kosmos2011:
To jest komplet:
http://epc.japancars.ru/hyundai/#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%3D
http://epc.japancars.ru/hyundai/#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%3D%3D
Centralka
Antena
Pilot 95411-3A100 lub 95411-3A103
Syrena
Krańcówka pokrywy silnika
Odbój na wewnętrznej części maski sterujący krańcówką.
--- Cytat: "volcan" ---W obecnym sterowniku brakuje mi właśnie tego automatycznego uzbrojenia po przypadkowym otwarciu pilotem (i pozostawieniu zamkniętych drzwi)
--- Koniec cytatu ---
Post#13 http://hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?t=1126&highlight=centralka :?:
--- Cytat: "volcan" ---Czy próbował ktoś zaprogramować w Santku pilot inny, niż oryginalny? Jest taka operacja możliwa do wykonania? Tj. czy jakiś pilot uniwersalny zadziała z centralką Santka? Chodzi o samochód przed liftingiem (ten ze sterownikiem z przełącznikiem do programowania pilotów).
Mam tylko jeden oryginalny pilot, do tego niestety zepsuty.
--- Koniec cytatu ---
Można zaprogramować piloty z takim numerem jak podałem powyżej.
volcan:
Czyli brakuje mi krańcówki i pilotów ;-)
adam1696:
Przerabiałem temat alarmu wolałem zostawić fabryczny chociaż jest bez bajerów niż zakładać dodatkowy chiński . Kluczyk i pilota do alarmu (identyczne z oryginałem przynajmniej z wyglądu) dorobił mi gość z firmy PERFEKT-SERWIS w GEMINI PARK TARNÓW ponad rok temu i do tej pory kluczyk i pilot działają bez zastrzeżeń
Nawigacja
[#] Następna strona