Forum > Santa Fe SM

[Santa Fe SM] Santa Fe kodowanie pilota centralnego zamka

<< < (5/29) > >>

maras:
witam. Koledzy jak zakodować pilot centralnego zamka?mam oryginalny ale coś od wczoraj przestał działać, dodatkowo zaczął  dziwnie mrugać (kiedyś mrugał krótkimi seriami-szybko, teraz znacznie wolniej) a zamek nie reaguje... może to głupie pytanie, ale nie mam bladego pojęcia jak to zrobić... pozdrawiam

felkner:

maciekw:
Koledzy,

może ktoś z was miał problem - przy zamykaniu nie mrugają kierunki, przy otwieraniu tak. Zaprogramowałem od nowa pilota - ale bez zmian. Poruszyłem temat w innym wątku, ale może nie każdy zwrócił na niego uwagę.

Ktoś coś może poradzić?

kulajarek:
Witam,
też mam od dłuższego czasu problem z dokodowaniem pilota a przyczyną jest to, że nie mogę znaleźć centralki, o której wszyscy piszą i gdzie trzeba przestawić przełącznik.
Czy ktoś może podać dokładny opis gdzie to ustrojstwo się znajduje, która strona kierowcy czy pasażera, co trzeba rozebrać, może jakieś zdjęcia?
Będę wdzięczny bo mam trzy piloty a otwieram jak "sierota" kluczykiem.
Mój pojazd to SF 2.4 z 2001r.
Pozdrawiam wszystkich

maciekw:
U mnie po długich poszukiwaniach znalazłem centralkę. Zaopatrz się w latarkę, a jak masz to kamerkę usb i laptopa - będzie najwygodniej.

U mnie centralka jest za i trochę powyżej rozdzielni z bezpiecznikami. Otwórz klapę bezpieczników, od strony pedałów poświeć latarką. Jeżeli centralka jest u ciebie w tym miejscu, to powinieneś ją zobaczyć przez szczelinę nad bezpiecznikami lekko po prawej. U mnie jest czarna wielkości.... mydelniczki, i ma czarną naklejkę z napisami Switch OFF SET. Od strony pedałów nie zauważyłem jej.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej