Forum > Santa Fe SM
[Santa Fe SM] Santa Fe kodowanie pilota centralnego zamka
ROTHMANS:
No właśnie widziałem używany taki pilot na alledrogo za 170 zł i też twierdze że nie ma sensu go kupować, lepiej za te pieniądze kupić już całą centralkę i zamontować alarm
wielkimw:
Korzystając z doświadczeń kolegi BMsw, dokodowałem drugiego pilota. Pozornie wszystko proste, ale w miom SF (2004) centralka umieszczona za bezpiecznikami wewnętrznymi przy kierownicy, lecz miejsce wyłącznika było zaklejone taśmą, a pod nią pustka. Wymontowałem tylną część obudowy centralki, odsłaniając część płytki drukowanej na której było miejsce do montażu przełącznika. Na płytce wykonałem zworkę na czas programowania pilotów. Od tej pory auto reaguje na dwa piloty.
szuwar24:
witam wszystkich. Mam pytanie jak zrobiles ta zworke ktore gniazda ze soba polaczyles ja mam taki sam problem jak ty z gory dzieki za odpowiedz
wielkimw:
Przy otworze na wyłącznik na płytce jest nadrukowany obrys wyłącznia, a w jego obrysie dwa punkty lutownicze. Zwarłem je drutem-zworką na czs programowania. Druga osoba w tum czasie uruchamiała piloty. Po tym odłączyłem zworkę, piloty działały prawidłowo. Powodzenia
szuwar24:
Dzieki za odpowiedz ale robie tak jak mowisz i nic z tego nie mam pojecia jak to zrobic moze zle kabel podlaczam nie mam pojecia :evil:
[ Dodano: 2012-09-25, 21:05 ]
Witam ponownie czy moglbys napisac krok po kroku jak to zrobiles bo osiwieje a do najblizszego serwisu mam 250 km. :cry:
Nawigacja
[#] Następna strona