Forum > Santa Fe SM
[Santa Fe SM] Santa Fe kodowanie pilota centralnego zamka
To-Masz1980:
Problem w tym że u mnie to nie działa. Pilot nowy, oryginał.
Maro1:
Witam kolegów i koleżanki mam nietypowa sprawę zamknąłem auto i padł pilot drugiego nie posiadam. Auto otworzę z kluczyka ale bedzie wyl. Pilot sprawdzany nie wysyla sygnalu w aso kwota powalila mnie. Za wszelkie porady będę wdzięczny
kwinto29:
Koledzy mam pytanie czy Santa Fe I z 2001 roku ma możliwość zakodowania 2 pilotów? Z samochodem miałem jednego uszkodzonego i wykodowanego, ktoś dołożył rzeźbę z uniwersalną centralką ale to wywaliłem. Naprawiłem i zakodowałem tego jednego ale znalazłem na stronie nowe piloty za 129 złotych i chciałem dołożyć drugiego na wszelki wypadek. Centralka etacs za skrzynką bezpiecznikową z przełącznikiem set-off, po zakodowaniu pilota okazało się że samochód ma alarm i to w dodatku całkeim sprawny:)
coyote444:
A ja kupiłem auto bez pilota...i takie pytanie czy można kupić i zakodować nowe piloty??czy muszę coś montować tylko nie wiem czy był tam kiedykolwiek pilot czy nie bo auto w komisie kupiłem A sprowadzone ze Szwecji i żadnych informacji nie uzyskałem odnośnie pilota
kwinto29:
Odpowiedziałem sobie sam:) Mogą być dwa piloty, procedura kodowania wygląda następująco: przy wyłączonym zapłonie przełączamy centralkę na "set" naciskamy po kolei klawisze w nowym i starym pilocie, przełączamy na "off" i po problemie, cała procedura trwa 30 sekund. Ważne nie włączamy zapłonu tak jak to ktoś opisywał, bo wtedy kodowanie nie działa, musimy również używać starego pilota przy kodowaniu, bo użycie tylko jednego powoduje wykasowanie drugiego i na odwrót. Piloty w rozsądnej cenie kupiłem na www.kluczauto.eu nie są to oryginały ale dobre zamienniki kupiłem do teścia do Xsary Picasso kluczyk i po zakodowaniu też działa bezproblemowo. Jeśli masz kolego centralny zamek to sterowanie pilotem musi być. Który to rok? Albo będziesz miał kodowanie bezpośrednio do centralki tak jak w moim staruszku, albo przez OBD.
Nawigacja
[#] Następna strona