Autor Wątek: Czy wasze Accentki piją wam płyn chodniczy?  (Przeczytany 2811 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

zielu_lodz

• Gość
Czy wasze Accentki piją wam płyn chodniczy?
« dnia: 10 Październik 2009, 13:31:52 »
Hej,

Accenta mam od niedawna ;) do tej pory nie spotkałem się z takim przypadkiem, ale czy to jest normalne że jak mam chłodniczy płyn nalany do MAX to po około 3000km Accencik go wchłania do MIN ??

W uno-locie wcześniej nigdy tak nie miałem.. owszem czasem trzeba było go po prostu wymienić...

adam2701

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 10 Październik 2009, 13:48:08 »
Albo masz nieszczelny układ gdzieś albo uszczelka pod głowicą do wymiany

Darek_2003

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 10 Październik 2009, 14:57:48 »
Jeśli "przybywa" Ci oleju w silniku to na bank uszczelka pod głowicą. Jeśli stan jest OK i nie widać żeby uciekało przez uszczelkę na zewnątrz, to musisz szukać nieszczelności w układzie.

IgoReCzeK

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 10 Październik 2009, 15:49:47 »
Cytat: "zielu_lodz"
czy to jest normalne że jak mam chłodniczy płyn nalany do MAX to po około 3000km Accencik go wchłania do MIN?

Witam. To nie jest normalnym objawem. W moim Accencie płyn chłodniczy był praktycznie na stałym poziomie i nieco ubywało oleju ( od wymiany do wymiany ). Winy takiego stanu rzeczy u siebie dopatruj się w usterkach wspomnianych przez kolegów wyżej. Nie lekceważył bym sprawy z uwagi na możliwość uszkodzenia sobie silnika w przypadku nieszczelnej uszczelki pod głowicą. Pozdrawiam Igor.

zielu_lodz

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 11 Październik 2009, 13:20:44 »
Dzięki za info, Zamykam temat. Będziemy badać przyczyny...