Autor Wątek: [Getz] [Getz] ELM 327 - Interfejs bluetooth  (Przeczytany 7298 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

szyps

• Gość
« Ostatnia zmiana: 20 Czerwiec 2020, 22:00:11 przez Brt »

Offline robaszek127

• Giełda
[Getz] ELM 327 - Interfejs bluetooth
« Odpowiedź #2 dnia: 12 Kwiecień 2014, 20:46:51 »
Brat kupił coś podobnego bo staniało na allegro. Ja mam zwykły na kabelku i jakoś nie pokazuje wszystkich opcji. Podczas gdy jego z programwm na telefon z androidem wszystko ładnie i pięknie nawet w getzie. Fajna sprawa nie wiem ile ona dał na allegro ale opcji pokazywania co tam jest w silniku jest dużo i to przez telefon taki komputer pokładowy.

grzesiek402

• Gość
[Getz] ELM 327 w gacku 1.1 benzyna
« Odpowiedź #3 dnia: 05 Marzec 2016, 19:42:53 »
Witam,
Dotarł do mnie w końcu elm 327 BT. Podłączyłem dzisiaj do auta.
Używałem programów Torque lite, Torque pro oraz Piston.
Niestety praktycznie nie pokazuje danych z czujników.
Na Pistonie pokazuje napięcie akumulatora, temperaturę zasysanego powietrza.

W Torque podobnie z tym, że bez napięcia.

Czytałem, że ELM to generalnie badziew ale liczyłem na to że dane z czujników pokaże. Czy może to być spowodowane jakimiś złymi ustawieniami w programach? A może inny program będzie więcej pokazywał.
Czy ktoś może ewentualnie polecić jakiś interface do Getza, którym da się przynajmniej dane z czujników silnika podejrzeć?
Pozdrawiam

Offline kosmos2011

• Giełda
Re: [Getz] ELM 327 w gacku 1.1 benzyna
« Odpowiedź #4 dnia: 05 Marzec 2016, 21:08:57 »
Cytat: "grzesiek402"
Czy ktoś może ewentualnie polecić jakiś interface do Getza

ELM będzie działał jak zamiast telefonu użyjesz komputera.

http://hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?t=6090

grzesiek402

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 06 Marzec 2016, 18:37:15 »
Dzięki za info. Tak poczytałem inne posty i wychodzi na to, że jednym działa na androidzie a innym nie.
Nastawiłem się na smartphona bo musiałbym jeszcze zainwestować "kilka Elmów" w baterię do laptopa - 5 minut trzyma:)

Offline Yahoou

• Giełda
« Odpowiedź #6 dnia: 10 Luty 2020, 15:49:21 »
Witaj.
Mam do Was gorącą prośbę... Mam jakiś problem z silnikiem (żółta kontrolka "check engine" świeci się stale) w mojej Sonacie NF po liftingu z 2008 roku, z silnikiem 2.0 VVTI 165km i chciałbym zakupić jakiś niedrogi interface na bluetooth, który poda mi możliwie najwięcej informacji o stanie mojego Hyundaia, pozwoli skasować błędy itd. Po przejrzeniu postów na forum stanęło na jakimś urządzeniu ELM 327 i oprogramowaniu "Torgue". Czy moglibyście mi doradzic co konkretnie kupic, aby było to dobre? Fajnie gdyby to obsłużyło też mojego drugiego Hyundaia I30 z 2016r.
Będę wdzięczny za odpowiedź....
Pozdrawiam

Jacek