Autor Wątek: Pytanie, w sprawie kupna.  (Przeczytany 3387 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Złośnik

• Gość
Pytanie, w sprawie kupna.
« dnia: 06 Październik 2009, 22:05:48 »
Witam serdecznie. Niestety Accentami się nie interesuję i nie miałem styczności. Mam natomiast pytanie, znajomy planuje kupić Accenta ale szuka wersji która miałą już pełen ocynk blachy. Od jakiego rocznika występowała tego typu sytuacja ? Od 96 ? Drugiej generacji Accentów ? Czy od samego początku ?

Teges

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 06 Październik 2009, 23:05:40 »
Szczerze mówiąc to nie wiem, ale poszukałem troche w necie i gościu opisuje swojego accenta z 95r i pisze że ma ocynk

http://www.motoforum.pl/Opinie/Hyundai/accent/accent.php3

Ale kto wie moze to byla jakas bogatsza wersja ;-)

W moim 99r nie wiem czy jest prawde mowiac... jeszcze go żyletką nie traktowałem :-D
Ale sądząc po rdzewiejących nadkolach to w tym miejscu chyba ocynku nie dali :evil:

Złośnik

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 07 Październik 2009, 01:36:03 »
Tak, to wiem, problemem jest to że na brzegi blachy nie narzucono plastikowych nadkoli tylko pod nią, czego efektem jest usuwanie lakieru i warstwy ochronnej z blachy przez to co wylatuje spod kół: kamienie, żwir itp. aż do gołej blachy i lubi tam rdzewieć. :/

BLOONDYN

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 07 Październik 2009, 08:59:18 »
Nie wiem jak wersja obecnie produkowana , ale poprzednie tj. < 2007 ocynkowanej blachy nie posiadały. Jednak Accenty sprzedawane w Polsce "brało" po około 8-9 latach. Mój kupiony we Włoszech zaczęło "brać" po 14 latach w jednym miejscu (gdzie przychatrzył mnie 2 lata wcześniej jeden gościu) ;-)

Zbyszek

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 07 Październik 2009, 21:08:26 »
nic nie wiem na temat ocynku blachy w Accentach natomiast jedno jest pewne- blacha jak w większości koreańczyków "leci" bardzo późno i to jest według mnie podstawowa zaleta :-D

sztygar

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 07 Październik 2009, 22:08:42 »
Cytat: "Teges"

W moim 99r nie wiem czy jest prawde mowiac... jeszcze go żyletką nie traktowałem :-D
Ale sądząc po rdzewiejących nadkolach to w tym miejscu chyba ocynku nie dali :evil:

Ja mam z końcówki 98 i też nadkola, drobne spulchnienia wokół drzwi przednich (na górze i po bokach)

e-gen

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 09 Październik 2009, 20:19:21 »
Cytat: "Teges"
Szczerze mówiąc to nie wiem, ale poszukałem troche w necie i gościu opisuje swojego accenta z 95r i pisze że ma ocynk

http://www.motoforum.pl/Opinie/Hyundai/accent/accent.php3

Ale kto wie moze to byla jakas bogatsza wersja ;-)

chyba że sam go sobie ocynkował <lol2>

IgoReCzeK

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 10 Październik 2009, 19:27:48 »
Cytat: "e-gen"
chyba że sam go sobie ocynkował <lol2>

Witam. A to nie jest wykluczone. :p Producent co prawda nie przewidział w tym modelu wykorzystania takiej technologii, nie mniej jednak karoseria spokojnie wytrzymuje ponad 10 lat. Trzeba tylko zadbać o systematyczną konserwację nadkoli w miejscach, gdzie nie jest osłonięta plastykowymi profilami. Pozdrawiam Igor.