Forum > i20

[i20 PB] ogrzewanie i20

<< < (9/12) > >>

kosmos2011:
Numer oryginalnych termostatów 25500-2B000 lub 25500-2B400 temperatura otwarcia 82 ° C.

Przemyslav:
Dziękuję serdecznie za pomoc. Podejrzewam, że chodzi o wersję turecką lub indyjską ;) Ewentualnie, czy tak jak użytkownik steyr napisał ze spustem: "Dla potomnych, korek spustowy w układzie chłodzenia jest na chłodnicy. Stojąc przed samochodem po prawej stronie na chłodnicy na dole. żeby się dostać do niego najlepiej zdemontować obudowę filtra powietrza." - to aktualne? :)

kosmos2011:

Przemyslav:
Dziękuję serdecznie.

wafel:
Witam wszystkich.
W moim I20 ogrzewanie i schładzanie było delikatnie mówiąc kiepskie od nowości. Auto serwisowane. Na ostatnim przeglądzie uzupełniany czynnik i filtr pp (pp wymieniam co rok). Po za tym co jakiś czas wyciągam filtr pp i czyszczę. Dalej kiepsko miałem wrażenie jakby powietrze z wentylatora po drodze do kratek gdzieś się gubiło. Na trasie 32 km w zimie nie byłem stanie nagrzać wnętrza. Wentylator na poziom 3. Wyciągnąłem filtry pp i na sekundę uruchomiłem wentylator na 1 myślałem , że mi głowę urwie  ;-) . Kupiłem nowe filtry Knechta i teraz na tej samej trasie nawet nie muszę włączać nawiewu. Wystarczy pokrętło ogrzewania na full. Stary filtr wyglądał jak węglowy.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej