Forum > i20

[i20 PB] ogrzewanie i20

(1/12) > >>

gabor76:
Zauważyłem ,że w czasie gdy jest włączone ogrzewanie nadmuchowe na wloty środkowe to lewa strona grzeje mocniej niż prawa (powietrze jest takie złamane, pół ciepłe pół zimne)-zastanawia mnie czy to jest normalne -ten typ tak ma?
Pytam ponieważ w Hyundaiu po moich przejściach z tą marką już nie wiem czego się po nim spodziewać tzn. co jest prawidłowe a co usterką ..
jeśli ktoś miał lub ma podobnie proszę o informację .. może ktoś zna ten temat
a może mi się tylko wydaje

Żadnych odpowiedzi.. mniemam , że nie ma podobnych przypadków czyli, albo mi się wydaje albo tylko ja tak mam ...lub tak ma być ... ehh kolejna zagadka w hyundai i20

cangi:
Witam. U mnie jest tak samo. Gdy włączę nadmuch na wprost lewa strona grzeje mocniej, prawa słabo a na pasażera dmucha całkiem zimne powietrze. Przy temperaturze powietrza poniżej zera w samochodzie jest po prostu zimno. Węże dolotowe do nagrzewnicy są gorące więc obieg cieczy jest dobry. Chciałbym aby się inni wypowiedzieli czy mają ten sam problem.
Pozdrawiam wszystkich.

kosmos2011:
To jeszcze oświeć nas klimatyzacja manualna czy automatyczna ?

cangi:
Witam. Klima manualna rocznik 2009.

kosmos2011:
Po demontażu schowka będzie dostęp do jedynego silniczka w całym układzie trzeba go sprawdzić. W manualu nie ma żadnych czujników temperatury powietrza wewnątrz samochodu więc pierwszy trop to nagrzewnica, a drugi silniczek klapy.  

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej