Forum > Tucson JM
Tucson gaśnie przy nagłym hamowaniu
talib323f:
--- Cytat: "marcin13_nc" ---MAGNETI MARELLI POMPA PALIWA taka kupilem to nie jest orginal ?? Po wymianie listwy wtryskowej wraz z regulatorem i czujnikiem dalej gasnie auto
--- Koniec cytatu ---
kolego zapewne kupiłeś sam wkład (w kształcie walca) mi chodzi o całość razem z pływakiem, i tym całym "oplastikowaniem" i musi być oryginalna naklejka hyundai kia
http://allegro.pl/hyundai-tucson-08r-2-0-16v-pompa-pompka-paliwa-i6987157642.html
ta akurat jest do benzyny, ale do diesla jest chyba taka sama.
stan;:
JAK WCZEŚNIEJ PISAŁEM PRZERABIAŁEM TO I CIERPIAŁEM CZYLI CZYSZCZENIE ZBIORNIKA WYMIANA POMPY NA ORYGINALNĄ CZUJNIK WAŁU WAŁKA ALE TO WSZYSTKO ŻE GASŁ A ZERO BŁĘDÓW OSTATNO WYMIENIŁEM KOMPUTER STEROWNIK SILNIKA GASŁ ALE POJAWIŁY SIĘ BŁĘDY ALE NIE PRZEZ NAPRAWY A PRZEZ POSTĘP AWARII BEZ KASOWANIA BŁĘDÓW NIE ODPALAŁ ZAPROWADZIŁEM DO ELEKTRONIKA I OKAZAŁO SIĘ ŻE NA NADKOLU ZA AKUMULATOREM SĄ PRZEKAŻNIKI I STEROWNIKI I POD NIMI JEST WIĄZKA KABLI SZLAG JĄ TRAFIŁ I WOŻĘ SIĘ DWA MIESIĄCE I PROBLEMU NA RAZIE NIEMA
Piotrek79:
Dzięki za odpowiedź. Mój nie gaśnie,ale chyba tam zobaczę i potraktuje to wszystko środkiem do połączeń elektrycznych.
doc:
Odkopuję temat.
Mam to samo, przy mocnym hamowaniu auto gaśnie. Pompę paliwa raz już miałem zawaloną farbą z baku i objawy były inne, więc to raczej nie to.
Po zgaśnięciu odpala bez problemu, ale czasem trzeba zrobić 10-15 s przerwy.
Pomysły?
Czy ktoś mógłby podlinkować manual? Chce wymienić filtr paliwa i sprawdzić jednak stan sitka w baku... Więcej sam nie zdziałam.
Kolego Kosmos, gdzie mogę znaleźć numery takich części, jak regulator biegu jałowego i czujnik wału korbowego? Po nazwach w sklepach nie znajduję.
Piotrek79:
Wyżej dwa posty jest napisane rozwiązanie na gaśnięcie w innym Turku.
Nawigacja
[#] Następna strona