Forum > Tucson JM

Tucson gaśnie przy nagłym hamowaniu

<< < (9/14) > >>

talib323f:

--- Cytat: "marcin13_nc" ---Posiadam Tuscona 2006rok 2.0 crdi 113 koni bez dpf-u i dwumasy, auto przy hamowaniu gwałtowniejszym bądź tez mniej potrafi zgasnąć i odpala bez problemu, wymieniłem filtr paliwa, pompkę paliwa w baku, wyczyściłem bak paliwa, masy podokrecalem oraz wyczyściłem, wtryski sprawdzane, auto nie kopci ani nie traci mocy miał ktoś z Was taki przypadek ? Komputer pokazuje ze ma słabe ciśnienie na listwie wtryskowej co to może być ?
Zabieram się za wymianę regulatora ciśnienia paliwa
--- Koniec cytatu ---

Po trzeciej wymianie pompki w baku znalazłem przyczynę- winna jest właśnie ta rąbana pompka w baku!!!  warunek jest jeden- musi być oryginalna hyundai zamienników możesz wymienić tysiąc i tak to nic nie da. Ja za swoją używkę dałem 150 zł. i prawie dwa lata jej nie dotykam (z wyjątkiem czyszczenia sitka, co miesiąc bo bak się ku.....a łuszczy  :evil: ) .

[ Dodano: 2017-12-07, 14:03 ]
jak ktoś ma jakieś problemy z układem paliwa w tusconie to pisać- temat przerobiłem w swoim już chyba cały  :-P

[ Dodano: 2017-12-07, 14:12 ]
zapomniałem jeszcze o tym ciśnieniu na listwie :-P  zacznij szukać przyczyny od filtra paliwa- nie ważne, że niedawno wymieniałeś, jak się zawali to takie daje objawy a zawali się naprawdę szybko. Też przerabiałem ten temat- czujnik ciśnienia 500, zawór ciśnienia- 500 doszedł do tego czujnik temperatury paliwa- 100 a wystarczyło wymienić filtr za 40 zł ale mechanik pomyślał o tym na końcu oczywiście  :shock:

Shadows:
Problem z łuszczącą się farbą w baku dotyczy tylko diesli czy PB też?

Piotrek79:
Ja słyszałem  o problemie farby w baku tylko w dieslu.

marcin13_nc:
MAGNETI MARELLI POMPA PALIWA taka kupilem to nie jest orginal ?? Po wymianie listwy wtryskowej wraz z regulatorem i czujnikiem dalej gasnie auto

Piotrek79:
Muszę przyznać, że to ciekawy przypadek.
Może to coś po elektrycznej stronie. Jakieś zwarcie przy mocnym hamowaniu???

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej