Forum > Accent
Hamulce tylne - Accent '95
fantaster:
Ja w dniu wczorajszym wymieniałem szczęki hamulcowe w moim Hultaju i za komplet zapłaciłem 100zł. Cylinderki kosztują około 35zł ale na szczęście nie musiałem ich wymieniać... A wymiana szczęk nie jest zbyt skomplikowana...
kubek:
...potwierdza sie u mnie też sytuacja że accent 2000 ma szczeki te mniejsze, chyba 180mm a z katalodu sprzedali mi te 204mm i nie pasily i musialem zwracać..
Pozdro
kuba
pjj:
--- Cytat: "IgoReCzeK" ---Bęben hamulcowy można zdemontować bez większych problemów po uprzednim odkręceniu "magicznej" śrubki zabezpieczającej.
--- Koniec cytatu ---
Jaki jest w ogóle cel tej magicznej śrubki? Żeby bębny nie wypadły po zdjęciu felgi? Bo takie maleństwo (które jest drobniejsze niż śrubki do radia) nie służy chyba do wyższych celów. Ostatnio zmieniałem koła i strasznie mi ona przeszkadzała.
kubek:
z tego co widziałem to dokładnie po to tam jest, żeby zabezpieczyc bęben aby sie nie ruszał wzgledem czegoś w srodku, już nie pamietam w co ta sróbka w srodku się wkręcała.
Pozdrawiam
KUba
tomi_zog:
zeby zdjac beben to?
odkrecamy ta magiczna srubke pomiedzy szpilkami czy ta centralna od piasty??
u siebie nie mam tej malej srubki miedzy szpilkami....(bebny juz sa zleksza skorodowane)
pozdro
Nawigacja
[#] Następna strona