Forum > Accent
Hamulce tylne - Accent '95
clay:
Witam (po raz pierwszy na forum :-) ),
niedługo wybieram się do mechanika na małą renowację mojego Accenta (1995). M. in chcę wymienić elementy tylnego prawego hamulca (na diagnozie wyszło, że ledwo hamuje; niedawno zaczął popiskiwać). Wybaczcie mi moją indolencję, ale nie wiem czy kupić do niego klocki czy szczęki. Czy w Accentach z tego roku montowane były tylko klocki, tylko szczęki, czy może w ogóle źle myślę? Proszę o podpowiedź.
pozdrawiam.
e-gen:
Przeważnie wymienia się szczęki i cylinderek, rzadziej bęben hamulcowy.
pjj:
dokładnie, a co do tego gdzie co jest, to z w twoim Accencie z przodu masz tarcze + klocki, z tyłu bębny + szczęki.
stylek:
--- Cytuj ---Przeważnie wymienia się szczęki i cylinderek, rzadziej bęben hamulcowy.
--- Koniec cytatu ---
Jeśli cylinderek jest suchy i niezapieczony ( sprawny ) to wymienić same szczęki, po co narażać się na koszta ? a znając życie to i rurke trzebabybyło zmienić, bo urwałaby się przy odkręcaniu :mrgreen:
Kris_DG:
Panowie dzis wymienialem u mechanika szczeki tylnego hamulca. Przywiozlem mu szczeki zakupione w sklepie iii nie pasowaly!! Mechanik pojechał dobrać i kupił te od elantry !! Czy ktos mial podobny problem ? Accent 2000r sedan 1,3
Nawigacja
[#] Następna strona