Forum > Accent

Hamulce tylne - Accent '95

<< < (2/5) > >>

kml:
Kris_DG, nie miałem takiego "problemu" ale z przodu mam klocki od pony 1,5 ;) Nie ważne skąd, ważne ze pasują i dobrze działa. IC ma program, który dobiera zamienniki więc nie ma sie co przejmować :)

IgoReCzeK:

--- Cytat: "stylek" --- Jeśli cylinderek jest suchy i niezapieczony ( sprawny ) to wymienić same szczęki, po co narażać się na koszta ? a znając życie to i rurkę trzeba by było zmienić, bo urwałaby się przy odkręcaniu :mrgreen:
--- Koniec cytatu ---

Witam. Popiskiwanie świadczy o wytarciu się okładzin ściernych przy szczękach hamulcowych, tak więc zapewne są do wymiany. Co do ponoszenia dalszych kosztów, to należy się liczyć z ewentualnością przetoczenia bębna, tym bardziej, że nie wspomniałeś jaki przebieg ma Twój samochód? Co do zacytowanego powyżej postu kolegi stylka, należało by się dobrze zastanowić, bo w przypadku uszkodzenia cylinderka ( 14 letniego zapewne ) i wylaniu się do wnętrza bębna płynu hamulcowego czekać Cię będzie ponowna wymiana szczęk hamulcowych. Prawda jest taka, że decyzje co robić, a czego nie zapadną po otworzeniu bębnów hamulcowych - zalecam sprawdzić od razu oba. Pozdrawiam Igor.

doman76:
Ja miałem to samo - Accent II ma dwie srednice bebnow. Mi dobierali w ASO na podstawiw VIN, trzeba bylo zwrócić...

Zbyszek:

--- Cytat: "doman76" ---Ja miałem to samo - Accent II ma dwie srednice bebnow
--- Koniec cytatu ---

do lipca 2002r. średnica 180 mm, po lipcu 2002r. średnica 203 mm.

kubek:
Zbyszek, to jest pewne, że do 2002 średnica 180mm, czy to średnica bembna (zewnetrzna)? czeka mnie wymiana szczęk a na allegro sa 2x tansze niz w sklepie w krakowie dlatego chciałbym nie wtopić z rozmiarem:)....
Są np takie ale gosc pisze 204mm a pasuje do 2000r niby
http://moto.allegro.pl/item762074937_szczeki_hamulcowe_hyundai_accent_2000_szerokie.html

Pozdrawiam
Kuba

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej