Autor Wątek: [Getz] LPG jakie świece ?  (Przeczytany 3653 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

sgarwa

• Gość
LPG jakie świece ?
« dnia: 01 Kwiecień 2014, 14:22:25 »
Przejechałem pierwsze 15 tyś. na gazie należało by wymienić świece. Moje pytanie jakie polecacie (jak by można model). Teraz wstawiłem auto do mechanika na małe poprawki lakiernicze i nie wie za bardzo jakie powinny być do gazu. Dodam tylko, że mam Getza 1.6 z 2002r. instalacja BRC sekwencyjna.
« Ostatnia zmiana: 20 Czerwiec 2020, 19:25:25 przez Brt »

Offline robaszek127

• Giełda
LPG jakie świece ?
« Odpowiedź #1 dnia: 01 Kwiecień 2014, 15:17:18 »
J tam nigdy nie wymieniałem tak wcześnie świec. Wcześniej świece champion w innym samochodzie spokojnie śmigały te 60tys i zero problemów z zapalaniem na mrozie bez paliwa przy -12.
Teraz w getzie wymieniłem niedawno świece z ngk na takie same po 10zł bo był problem z gubieniem zapłony na 1 cylidrze. Okazał się winny komputer brc 24. I nikomu już nie polecę firmy brc.
Tak więc moim zdaniem szkoda kaski wywalać na świece po 15tys. Spokojnie pojada drugie tyle. Ale jak kto woli niektórzy wymieniają co 10tys. Ale kto bogatemu broni

Offline Andy

• Giełda
Re: LPG jakie świece ?
« Odpowiedź #2 dnia: 05 Kwiecień 2014, 21:30:33 »
Cytat: "sgarwa"
Przejechałem pierwsze 15 tyś. na gazie należało by wymienić świece. Moje pytanie jakie polecacie (jak by można model). Teraz wstawiłem auto do mechanika na małe poprawki lakiernicze i nie wie za bardzo jakie powinny być do gazu. Dodam tylko, że mam Getza 1.6 z 2002r. instalacja BRC sekwencyjna.

Wykręć tę świecę i zobacz jak wygląda, prawdopodobnie nie ma sensu ich zmieniać, ja w każdym bądź razie na 100k km przejechanych na LPG wymieniałem je 3x i nie zauważylem potem żadnych zmian. Na pewno nie ma też co szukać jakichś "specjalnych do gazu", weź normalne NGK za parę złotych.