Witam wszystkich,mam problem z odpalaniem auta rano bądz po dłuższej przerwie ale tylko jak skończę jezdzieć na gazie, po jezdzie na benzynie jest ok.
Ostatnio miałem ten sam problem i jeszcze porzerywanie podczas jazdy, byłem u Gazowników którzy specjalizują sie w tego typu instalacjach Elpigaz,po czyszczeniu zaworu na parowniku, kalibracji i ustawieaniu komuterowym przez tydzien jezdziło sie jak marzenie odpalał na dotyk nie szarpał nic wszystko ok, aż do wczoraj czyli dokładnie 7 dni, wszystko podczas jazdy jest ok ale przy odpalaniu na zimnym silniku masakra.Odpala za 3,4 razem a jak odpali to ruszając sie dusi gasnie i jak już ruszy to jakby go coś blokowało dopiero jak dobrze przygazuje to po jakimś czasie wejdzie na obroty. Czasami miga lampka check engine po odpaleniu tak z 15 razy i przestaje,powiem jeszcze ze na parowniku zrobiłem już ze 120000 km,może to jego wina.Niewiem proszę o pomoc w tej sytyuacji.
Samochód Hyundai accent instalacja sekwencyjna Elpigaz Stella, założona od 2006 roku.