Forum > Pony / Excel
Wskaźnik paliwa
leroo89:
racja racja najpierw go wymontuje i zobaczę co tam się narobiło...
leroo89:
No i mam problem z wyjęciem pływaka śruby tak są zardzewiałe ze nie da się ich odkręcić a jedną urwałem :-/ będzie musiało się trzymać na 2 śrubach o ile uda mi się wogole to odkręcić :-/ jadę po środek odrdzewiający zaraz i zobaczę jak to będzie po opryskaniu śrub, może ruszą...
leroo89:
Naprawione :mrgreen: nie obyło sie bez nerwów (dużych) najpierw ponad 1,5godzinna walka z odkręcaniem śrub później włożenie nowego pływaka i... niemiła niespodzianka - wskaźnik na dole... ale jest ok co ciekawe stary pływak był sprawny tylko za osłonką poluzowała się taka sprężynka udało mi się ja naciągnąć i ustawić i wszystko pięknie śmiga (jak nigdy) Niestety pływak trzyma się na 2 śrubkach bo jedną urwałem ale uszczelniłem go dodatkowo dużą ilością sylikonu, najgorsze jest to że niepotrzebnie kupowałem nowy pływak (jak się okazało uszkodzony :-/ )
Temat uważam za zamknięty dzięki za pomoc ;-)
KOSTEK_GW:
Witam,
podepne się tutaj, bo problem mam bardzo zbliżony.
Nie świeci mi pomarańczowa kontrolka oznaczająca rezerwe paliwa.
Podczas wizyty u elektryka, stwierdzono ze lampka jest sprawna, ale powiedziano mi że za dzialanie tej kontrolki odpowiada jakiś czujnik.
Czy to jest ten sam czujnik o ktorym byla tutaj rozmowa? Ten do ktorego jest dostep przez klapke kolo kola zapasowego??
Jesli tak, to napiszcie mi czy wymiana tego czujnika wiaze sie z wizyta u elektryka, czy poradze sobie sam?
Dziekuje!
voytekk1:
To jest ten sam czujnik, na pewno poradzisz sobie sam, trudno jest tylko odkręcić tą klapkę :/ Sam też to przerabiałem bo mój czujnik też nie działa tak jak powinien. Wszystko w środku jest p&p więc wyjmujesz stary i wpinasz nowy
Nawigacja
[#] Następna strona