Forum > S-Coupe / Coupe / Veloster
Duże spalanie hyundaia Scoupe GT Turbo
psy si tec:
To ja jeszcze sprobuje wyczyscic przepustnice-nigdy tego nie rozkrecalem i zobaczymy...a tą srobke od przepustnicy sprobuje znalezc
harabin:
--- Cytat: "psy si tec" ---Generalnie sład mieszanki jest ustalany przez położenie przesłony dla powietrza (regulator ustawienia przesłony=silniczek krokowy). Jest on sterowany z komputera, między innymi na podstawie tego co zmierzy sonda lamdba (głównie na podstawie tego ale też reszty czujek)
--- Koniec cytatu ---
:-P :-P :-P :-P
Skład mieszanki ustala komputer na podstawie danych z sondy lambda, przepływomierza, czujnka położenia wału(obroty) i dzięki temu ustala czas wrysku(ilość paliwa) i ilość powietrza przy pomocy krokowca.
Czyli podobnie a jednak inaczej :D
psy si tec:
a jak dziala przplywomierz- bo tam jest klapka jak zassa jak jest mala szczelina to silnik gasnie-logiczne...ale po co jest ta klapka??? .
A wie ktos ile kosztuje nowy przeplywomierz?
ahaaa: jeszcze mam pytanie: gdzie jest srubka na przepustnicy od regulacji obrotow?
Ciastol:
--- Cytat: "psy si tec" ---a jak dziala przplywomierz- bo tam jest klapka jak zassa jak jest mala szczelina to silnik gasnie-logiczne...ale po co jest ta klapka??? .
A wie ktos ile kosztuje nowy przeplywomierz?
ahaaa: jeszcze mam pytanie: gdzie jest srubka na przepustnicy od regulacji obrotow?
--- Koniec cytatu ---
Nowy przepływ ok 300zł
Śrubka jest tam gdzie idzie linka gazu, widać ja od dołu, możesz sobie nią regulować gaz, pamiętaj żeby nią kręcić musisz poluzować nakrętkę centrującą.
psy si tec:
Oto postepy z prac nad krokowcem i obrotami. Przeczyscilem przeplywomierz poskrecalem zresetowalem komputer i:jak podlaczylem krokowca to przestal wchodzic na obroty i obroty kolo700 heheehee...jak podlacze malutki wezyk z tylu kolektora ssacego to gasnie lub trzyma 200obr. Jak odlacze wezyk to 700obr.Teraz mam odwrotna sytuacje bo jechalem 30 km bez wezyka ale z krokowcem i jechal.. Zostal 1 problem: za szybko schodzi z obrotow i gasnie ale jak sie doda gazu to idzie ale jak po kazdym dodaniu gazu spada do min obrotow i gasnie. Czy to moze byc zawor pcv?
ps:walkuje ten temat bo wiele osob ma z tym problem.jak dojde co to to wszystko razem zreasumuje :!: :!: :!: :!:
Nawigacja
[#] Następna strona