Autor Wątek: Przewody zapłonowe  (Przeczytany 3330 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Lanter

• Gość
Przewody zapłonowe
« dnia: 21 Wrzesień 2009, 22:30:27 »
Witam. Mam pytanko odnośnie przewodów wysokiego napięcia. Z jakiej firmy kupujecie przewody, ile kosztują i co ile tysięcy wymieniacie. Bo ja zawsze kupuję firmy NGK za około 160zł, a ostatnio kupiłem nawet za 200zł i po około 13tys. kwalifikują się do wymiany. Samochód czasami przerywa a nie raz i przy ruszaniu z małego gazy zgaśnie. Wczoraj otworzyłem maskę w ciemności i widać jak przewody mają przebicie. Ładnie widać przepływ prądu i "skskający" prąd z przewodów na silnik.

pakson

• Gość
Przewody zapłonowe
« Odpowiedź #1 dnia: 21 Wrzesień 2009, 23:54:25 »
ja u siebie zamontowałem przewody Sentech'a (uznawane przez niektórych za średnie) za niecałe 80pln przejechane maja już ok. 10tyś. km. i zero problemów. NGK są lepsze ale jak widać zależy na jaki egzemplarz się trafi:)...

Lanter

• Gość
Przewody zapłonowe
« Odpowiedź #2 dnia: 22 Wrzesień 2009, 21:32:14 »
Ale właśnie to jest tak, że od kupna samochodu za każdym razem po przejechaniu około13 tys. muszę je wymmienić i zawsze NGK. Ale teraz postanowiłem zakupić najtańsze i zobaczyć ile wytrzymają.

Złośnik

• Gość
Przewody zapłonowe
« Odpowiedź #3 dnia: 23 Wrzesień 2009, 13:34:53 »
To niewiem, ja mam chyba oryginalne Hyundaia i mają już z 40tys. Na dniach wymienię ale póki co nei przebijają ani problemów z odpalaniem i pracą silnika nie mam :)
Także polecam.
Poprzedni właściciel hardcorowiec w Niemczech zawsze jeździł na oryginalnych częściach :)

azahiel

• Gość
Przewody zapłonowe
« Odpowiedź #4 dnia: 23 Wrzesień 2009, 16:32:36 »
Cytat: "Złośnik"
To niewiem, ja mam chyba oryginalne Hyundaia i mają już z 40tys. Na dniach wymienię ale póki co nei przebijają ani problemów z odpalaniem i pracą silnika nie mam :)
Także polecam.
Poprzedni właściciel hardcorowiec w Niemczech zawsze jeździł na oryginalnych częściach :)

Witam ja kupiłem do mojego Hyundaia w osiedlowym sklepiku tak zwanym- ''..Auto Części''
SILIKONOWE PRZEWODY ZAPŁONOWE {NR.KAT AB 594 } - za- 146 zł.
FIRMY - THE LIDER POLSKA z GRUDZIĄDZA .
Podaje stronkę w necie polecam ,warto. :evil:
www.theleader.com.pl

mihu_24

• Gość
Przewody zapłonowe
« Odpowiedź #5 dnia: 24 Wrzesień 2009, 19:58:01 »
Sentech także doskonale daje radę a kosztuje na pewno mniej aniżeli HMC.

Lanter

• Gość
Przewody zapłonowe
« Odpowiedź #6 dnia: 27 Wrzesień 2009, 23:50:41 »
Nie mam już sił do tych przewodów :-( po wymianie, auto dalej chodzi tak jak chodziło, przerywa czasami i zdaży się, że nawet zgaśnie. A po otwarciu maski w ciemności nowe przewody znów "świecą" i widać przebicie. Może w czymś innym tkwi mankament. Proszę o pomoc.

pakson

• Gość
Przewody zapłonowe
« Odpowiedź #7 dnia: 28 Wrzesień 2009, 00:08:11 »
może masz przebicie na cewce zapłonowej... albo może na czymś innym, nowe przewody tak od razu raczej nie powinny paść...poprzyglądaj się dokładnie w dzień wszystkim kablom, kabelkom (sprawdź połączenie które idzie do cewki...)

BartBartez

• Gość
Przewody zapłonowe
« Odpowiedź #8 dnia: 28 Wrzesień 2009, 09:36:27 »
Świece wymieniałeś?

Lanter

• Gość
Przewody zapłonowe
« Odpowiedź #9 dnia: 28 Wrzesień 2009, 22:12:41 »
tak wymieniałem z 500km temu. Obojętnie jakie założę przewody to wszystkie świecą. I widać jak przy cewce przeskakuje iskra na metal.

pakson

• Gość
Przewody zapłonowe
« Odpowiedź #10 dnia: 28 Wrzesień 2009, 22:20:52 »
to może obudowa cewki pęknięta, wyjmij cewkę obadaj ja a jak gdzieś coś będzie to żywica epoksydowa z włóknem szklanym i jazda:) żywica nie przewodzi prądu także spoko:) trzeba uważać żeby nie pokleić czegoś w środku także ostrożnie z tym, jest też drugie wyjście po prostu kupić cewkę (jeśli oczywiście ona jest uszkodzona) :) ale na pewno tańsza będzie opcja z klejeniem, jak się to zrobi naprawdę porządnie to wytrzyma długo:)

BartBartez

• Gość
Przewody zapłonowe
« Odpowiedź #11 dnia: 28 Wrzesień 2009, 22:45:18 »
Mamy praktycznie ten sam silnik.
Zawsze używam NGK i ŻADNYCH problemów