Autor Wątek: Oklejenie częściowe lamp tylnich  (Przeczytany 3282 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Kaluzny15

• Gość
Oklejenie częściowe lamp tylnich
« dnia: 21 Wrzesień 2009, 18:47:01 »
Witam. Chciałem trochę zmienić wizerunek landryny j2 1996r szczególnie z tyłu. Chciałbym więc okleić część lampy tylnej tak, aby szkło kierunku było białe. Moje pytanie brzmi tak czy da rade mniej więcej równo okleić kierunek pomarańczowy w tylnej lampie folią do lamp białą tak aby to mniej więcej ładnie wyglądało, czy nie ma sensu bawić się w to. Chciałbym żeby kierunek wyglądał na biały jak by był zespolony ze światłem wstecznym. Zapewne jedna warstwa folii by nie starczyła gdyż pomarańcz jest dość i pod jedną warstwą folii by przebijał. Nigdy nie oklejałem lamp a tym bardziej fragmentu lampy praktycznie na środku więc nie wiem czy jest sens w ogóle takiego przedsięwzięcia. Pozdrawiam.

Waldi

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 21 Wrzesień 2009, 20:03:51 »
im lepiej przykleisz tym dluzej bedziesz odklejal przy policji
:)
jak dla mnie nie warto ze wzgledow odpowiedzialnosci, ktos ci wjedzie w tyl i powie ze nie widzial swiatel, migacza czy co tam sobie wymysli co potwierdza ogledziny policji

widzialem goscia z bialymi swiatlami foliowymi, tak samo zamulaly swiatlo w dzien jak czarna folia czy farba, a ty chcesz polozyc dwie warstwy?

zaufaj, bedziesz tylko denerwowal, a juz nigdy nie mysl o wymianie zarowek na diody bo te albo sa punktowe i niewidoczne, albo tak jasne ze oslepiaja biala zamias zolta barwa

Kaluzny15

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 21 Wrzesień 2009, 20:36:19 »
Miałem zamiar oklejać, żeby trochę uatrakcyjnić wygląd auta. Ale jak mówisz że będzie bardzo słabo świeciło to jest to mocny argument żeby jednak nie oklejać. Ze słabo święcącymi światłami to ja mam problem z przodu. Bardzo słabo święcą, a prawa to w ogóle. Szkoda że nie ma żadnych "tuningowych" reflektorów do lanter/elanter j2.