Forum > Instalacja LPG, CNG, inne
ix35 1.6GDI instalacja LPG
piratez:
trucikmm, mam pytanie do ciebie: jak wyglada dalej spalanie w twoim aucie?? masz moze jakies wyniki z jazdy po miescie?
akurat zastanawiam sie czy nie brac STAG 400 DPI bo aktualnie jest w dobrej cenie (3300zl brutto)
PS jakie podzespoly masz zamontowane oprocz sterownika Staga?? (reduktor i wtryskiwacze?)
trucikmm:
Witam, trochę po długiej nieobecności ale mogę coś powiedzieć po przejechaniu 20 tyś km na gazie, spalanie ok 8 LPG plus 2 benzyny przy jeździe do 120 km/h (mieszana), trasa 140 km/h 9 LPG plus 3 benzyny, miasto nie oszczędzając pedału gazu :) 8,5 LPG plus 3 benzyny. Jak by nie patrzeć oszczędność na LPG jest o 50% po przejechaniu 20 tyś km zwraca się cały koszt instalacji LPG. Usterek brak, różnica w jeździe bez znaczenia poza kasą :) na stacji. koszt przejazdu 100 km średnio 27zł !!! a nie jak na benzynie ok 53 zł.
damian1982:
.
I stało się ;-)
- po 11 miesiącach od mojego pierwszego posta tutaj,
w końcu dorosłem do "zagazowania" mojego ix'a.
Padło na DLM 2.0 Prins'a - montaż w siedzibie w Kobylnicy k/Słupska.
Właściwie różnicy w jeździe nie zauważam, a nawet mam wrażenie że na LPG silnik reaguje bardziej płynnie przy zdjęciu nogi z pedału gazu.
Z pewnością różnica jest w cenie - aktualnie nieco ponad 16PLN/100km
No i wielkie podziękowania za wsparcie dla kolegi: gurszczak
- męczyłem go dość intensywnie wieloma pytaniami i wątpliwościami przez ostatni rok i gdyby nie On to pewnie bym się nie zdecydował ;)
maac1:
Prośba do uzytkownika gurszczak (ale też innych) o informację jak instalacja sprawuję się na chwilę obecną. Ilę km zrobiłeś już na LPG? Jakieś niepożądane objawy/awarie? Pytam, ponieważ planuję zakup Tuscona 1.6 GDI (bez turbo) i od samego początku instalację Prins Direct LiquiMax-2.0. Z góry wielkie dzięki za każde info.
gurszczak:
maac1, zrobiłem na instalacji ponad 40k km jakaś mała głupotka się pojawiła ostatnio ale za chwilę mam się pojawić na serwisie i pewnie będzie po kłopocie. Generalnie jestem bardzo zadowolony :)
Nawigacja
[#] Następna strona