Mam to samo z drzwiami pasażera przód.Wybieram sie do kolegi- blacharza- lakiernika,żeby to opanować,ale jakoś jeszcze nie wyruszyłem.Jest niekiedy tak,że zamkną te drzwi ręcznie a otworzą sie z pilota tak,że u mnie to chyba niedomagający siłownik jest przyczyną awarii.
[ Dodano: 2013-09-14, 13:29 ]
Właśnie jestem po wizycie u kolegi blacharza.
Z drzwiami to jest tak,że nie ma tam żadnego osobnego siłownika tylko jest cały moduł zamka drzwiowego,który jest nierozbieralny(zgrzewany punktowo plastik).Kolega to jednak porozwiercał i otwarł.Za cały mechanizm otwierania i zamykania odpowiada silnik elektryczny.Zasilanie na nim jest tylko po prostu siły mu brakuje.Samego silnika sie nie dokupi,a z używkami nie wiadomo jak się trafi.Był kolega z tym silnikiem u elektryka,który powiedział,że albo szczotki do wymiany,albo podobny silnik dopasuje,ale z uwagi na to,że auto w poniedziałek potrzebuję musieliśmy to poskładać z powrotem.Za dwa tygodnie będę miał wolne to oddam wóz na dłużej do naprawy,bo bez tego modułu zamka sie drzwi nie zamknie,a samego silnika nie ma co oddawać z uwagi na konieczność przeprowadzania prób podczas naprawy.