Forum > Santa Fe SM
[Santa Fe SM] Wymiana oleju w skrzyni automatycznej i napędz
Watcher:
Witam wszystkich,
Jestem właśnie świeżo po zakupie Santa Fe 2.7 automat.
Teraz wymieniam wszystkie "płyny ustrojowe".
Przeglądałem to forum i ogólnie internet, raczej nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi czy/jak wymieniać olej w ASB w tym modelu.
Nadmieniam, że Santek ma 130. tys przebiegu (raczej w tym przypadku realny, choć głowy bym nie dał) i z tego co było wiadomo poprzedniemu właścicielowi olej w skrzyni nigdy nie był wymieniany. Działanie skrzyni jest bez zarzutu, nie szarpie,
działa płynnie.
Na pewnych forach starszą, że wymiana oleju może uszkodzić skrzynię i pojawią się problemy i żeby nic nie robić, dopóki nie pojawią się jakieś objawy. A w ogóle pełna wymiana z filtrem i rozbieraniem skrzyni to proszenie się o kłopoty.
Ale na chłopski rozum tutaj olej też się zużywa.
Jeśli już to wydaje mi się, że sama wymiana oleju bez filtra (bez rozbierania ASB),
czyli zlanie starego i nalanie nowego - oczywiście jeśli olej jest dobrze dobrany - nie powinna nieść ze sobą jakiegoś ryzyka, a wręcz przeciwnie.
Moje pytanie jest następujące - czy wymieniać, jak już czy sam olej, czy z filtrem (rozbieranie skrzyni)?
Tak przy okazji jest jakiś polecany serwis skrzyń automatycznych w Łodzi i okolicach?
Co do wymiany oleju w tylnym moście i skrzyni rozdzielczej, chyba nie ma żadnego ryzyka i można to zrobić bez bólu. Co ile się robi taką wymianę w napędzie?
Dziękuję z góry za odpowiedź.
fliper_nx:
Witaj, częściowo odpowiem na pytania.
W skrzyni automatycznej olej powinno się wymieniać średnio co 30 tyś km, czemu w Europie utarło się "nie wymienianie" tego nie wiem. Spójrz jak Amerykanie to robią i sam sobie odpowiedź na pytanie, druga strona medalu, że u nich oleje są o wiele tańsze.
Najlepiej rzecz jasna wymienić olej w skrzyni wraz z filtrem, sam myślę nad tym. Jak rozgryzę temat co i jak napiszę jeszcze.
Wymiana oleju w napędach jest bezproblemowa.
Ja swój samochód w chwili obecnej "zeruję", wszystkie płyny, rozrząd i to co w między czasie wyskoczy. Przynajmniej ma się większą pewność co do auta.
Pozdrawiam.
martinez98:
30 tys. to za często - zalecam zajrzeć do instrukcji obsługi.
W dyfrach - bezproblemowa wymiana
W skrzyni można na 3 sposoby przynajmniej.
Albo statycznie - z korka spustowego - około 4,5l
Dynamicznie - przelewowo wypuszczać przez chłodnicę oleju skrzyni i zalewać przez miarkę - tak wymianie ulegnie jakieś 8,5-9l
Pełna z filtrem - filtr zwykle w tych skrzyniach wewnątrz czyli wchodzi w to demontaż skrzyni i też wymiana 8,5l oleju. Chyba, że ktoś ma model skrzyni z filtrem u góry (wygląda jak filtr oleju silnika - mała puszka).
Opis wyszedł mi nawet rosnąco wg kosztów. Ja robiłem dynamicznie na Valvoline SP III i jeżdżę już pół roku bez problemu po tym.
Watcher:
--- Cytat: "martinez98" ---30 tys. to za często - zalecam zajrzeć do instrukcji obsługi.
--- Koniec cytatu ---
A co ile dokładnie? - nie mam instrukcji.
Koleś z ASO coś tam mówił, że chyba co 90 tys, ale nie wyglądał na
kumatego.
To samo pytanie o dyfry.
W quattro jest chyba co 60 tys.
--- Cytat: "martinez98" ---
Ja robiłem dynamicznie na Valvoline SP III i jeżdżę już pół roku bez problemu po tym.
--- Koniec cytatu ---
Czyli bez rozbierania skrzyni i wymiany filtra? W ogóle jest jakiś, powiedzmy, przebieg, przy którym trzeba by było wymienić ten filtr?
jaclwapl:
Potwierdzam w Dyfrach wymiana prosta, łatwa i jak masz podnośnik lub kanał to przyjemna:) łącznie 2 litry:)
W dynamicznej wymianie lejesz do skrzyni górą aż będzie dołem leciał czysty płyn:)
Pełnej z filtrem u nas się nie robi bo nie ma dojścia do filtra... chyba że jesteś taki mistrzu, że zdemontujesz skrzynie:) Nasza skrzynia to F4A51 - znajdziesz pełno opisów. Do prawidłowej wymiany potrzebujesz wiedzieć ile płynu powinno być w skrzyni i jak sprawdzić poziom. generalnie sprawa prosta i można zaoszczędzić kilka złotych. Robiłem u zaprzyjaźnionego mechanika (dlatego wiem jak to wygląda) ale następną wymianę będę robił sam.
martinez98, Valvoline dobry:) całe stany na tym jeżdżą.
Watcher, zobacz //www.youtube.com/watch?v=xUjjloMS79g wytłumaczone łopatologiczno-obrazowo :) przydałby się jeszcze taki filmik z wymiany płynu w mostach.
Nawigacja
[#] Następna strona