Autor Wątek: Accent LS,GLS,GS??  (Przeczytany 4045 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

szumi

• Gość
Accent LS,GLS,GS??
« dnia: 23 Lipiec 2008, 11:11:44 »
Witam , ktoś potrafi mi odpowiedzieć na to pytanie?? otóż z tego co wiem to wersja GLS powinna być dobrze jak nie bardzo dobrze wyposażona , mieliśmy kiedyś w rodzinie wersje GLS (mowa tu o I generacji) w sedanie i auto miało elektryczne szyby poduche central oryginalny spoiler alarm nie miał absu klimy , natomiat mój obecny accent też GLS nie ma prawie nic poza zegarkiem obrotomierzem i normalną konsolą z nawiewami (okrągłe pokrętła) dodam jeszcze że czasem widuje wersje GS , które są dużo lepiej wyposażone od mojego , ale trafiłem też na GS "golasa" czym to jest podyktowane może ktoś wie  :roll:

IgoReCzeK

• Gość
Accent LS,GLS,GS??
« Odpowiedź #1 dnia: 23 Lipiec 2008, 12:04:19 »
Witam. Odpowiedź na to pytanie nie jest prosta i jednoznaczna. Z tego co zauważyłem na przykładzie właśnie Accentów I generacji było to związane z rynkiem na jaki miała trafić dana partia samochodów. Tak więc pewnie wersja GLS trafiająca do Niemiec różniła się wyposażeniem od tej, która pod taką samą symboliką trafiła do Polski. Być może jest jeszcze jakaś reguła w tym "szaleństwie", której nie znam. Prawda jest taka, że jak słusznie zauważyłeś sposób wyposażenia danego samochodu może zaskoczyć sugerując się jedynie symboliką naniesioną na tylnych elementach karoserii.  ;-) Pozdrawiam Igor.

szumi

• Gość
Accent LS,GLS,GS??
« Odpowiedź #2 dnia: 23 Lipiec 2008, 12:20:06 »
też podobnie to się miało do modelu PONY , chyba mało przemyślana idea .

IgoReCzeK

• Gość
Accent LS,GLS,GS??
« Odpowiedź #3 dnia: 23 Lipiec 2008, 13:15:33 »
Masz rację, mało przemyślana, jak ta z obecnym nazewnictwem tych samych modeli samochodów produkowanych na Europę i tych do USA.  :-/

BartBartez

• Gość
Accent LS,GLS,GS??
« Odpowiedź #4 dnia: 23 Lipiec 2008, 13:32:43 »
To samo tyczy się Coupe FX i bez tego znaczka. Nie wiadomo o co chodzi

Witek

• Gość
Accent LS,GLS,GS??
« Odpowiedź #5 dnia: 24 Lipiec 2008, 10:49:02 »
Niestety taki jest sposób myślenia Koreańczyków, chociaż podobno od strony markitengowej ma to uzasadnienia i przynosi dobry rezultat. Odnośnie wersji to faktycznie poszczególne wersje różnią się na różnych rynkach. Przykładem był też Atos GL i Atos GLS. W Polsce GL to golas w Niemczech, miały halogeny, poduszkę, wspomaganie, relingi.

grzechu1984

• Gość
Accent LS,GLS,GS??
« Odpowiedź #6 dnia: 10 Październik 2009, 21:11:56 »
Ja mam gl i mam el szyby, poduszke, klime ale bez halogenów :|

Teges

• Gość
Accent LS,GLS,GS??
« Odpowiedź #7 dnia: 10 Październik 2009, 22:26:29 »
U mnie wersja LS - brak tylko el. szyb i halogenów (dal wyjasnienia... samochód sprowadzony z Belgii)

TradeStone

• Gość
Accent LS,GLS,GS??
« Odpowiedź #8 dnia: 11 Październik 2009, 11:07:50 »
Ja mam wersje GLS z Niemiec wyposażoną w klime, abs, el. szyby (przód i tył) i lusterka, hak, centralny zamek (brak alarmu)... brakuje halogenów z przodu.

Nie wiem czy to był wymysł poprzedniego właściciela czy może dodatek do wersji, ale po uruchomieniu samochodu z automatu zapalają się światła mijania (nawet wtedy gdy włącznik jest na OFF) wiec nie muszę o nich pamiętać  :-P

Teges

• Gość
Accent LS,GLS,GS??
« Odpowiedź #9 dnia: 12 Październik 2009, 08:17:10 »
Mam identyczny patent wiec to nie żaden wymysł  :-P

Czyli mówiąc krótko nasze wersje różnią sie tylko elektrycznymi szybami i lusterkami...
A masz moze w swoim el. antene?? czy samemu musisz gibać i ją wyciągać?

TradeStone

• Gość
Accent LS,GLS,GS??
« Odpowiedź #10 dnia: 12 Październik 2009, 20:06:06 »
el. antene  :mrgreen:

w sumie mam taka unikalna... specjalnie dla tej wersji sterowaną ręcznie przez kierowce... trzeba śmigać i ją wyciągać samemu, lub znaleźć jakiegoś "frajera" który zrobi to za Ciebie :)

a ze z natury rzeczy jestem leniwa bestia to nawet jej nie chowam :P

Cien

• Gość
Accent LS,GLS,GS??
« Odpowiedź #11 dnia: 13 Październik 2009, 16:13:05 »
Accent GLS Cool Edition (1996) 1.3 12V (G4EH/1341ccm/55kW )
Sprowadzony z niemiec

Co do zastanego wyposażenia mojej wersji ...

- klima
- Poduszka tylko dla kierowcy
- centralny zamek (bez pilota, oraz bez alarmu)
- wspomaganie kierownicy
- regulacja kierownicy
- el.szyby (przód)
- antena stała (niestety)
- el. regulacja świateł (miły dodatek).
- regulowany fotel kierowcy łącznie z odcinkiem lędźwiowym
- oryginalna lotka z tyłu (ze światłem stopu)