Autor Wątek: [Getz TB] [Getz TB] Co to jest za przełącznik?  (Przeczytany 5172 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Stachu1991

• Gość
[Getz TB] Co to jest za przełącznik?
« dnia: 14 Luty 2014, 21:17:45 »
Witam niedawno nabyłem Getza z roku 2007 i mam małe pytanie mianowicie nie wiem od czego jest ten przełącznik pod schowkiem od strony pasażera.  Cały czas się świeci i nie mogę dojść od czego on jest
link do niego : http://naforum.zapodaj.net/a59644259c5c.jpg.html
« Ostatnia zmiana: 20 Czerwiec 2020, 19:16:16 przez Brt »

jmtotaszek

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 15 Luty 2014, 12:25:46 »
A nie próbowałeś go wyłączyć i zobaczyć co się stanie?

Mi to wygląda na domową (raczej nieudolną) instalację przeciwkradzieżową - taki guziczek może odcinać zasilanie pompy paliwa albo zapłonu. Tylko że takie rzeczy ukrywa się pod fotelem, wykładziną, albo umieszcza w innym niewidocznym miejscu...

A może to ręczne oświetlenie schowka? Zawsze chciałem je mieć w Getzie  8-)

KAROL208

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 15 Luty 2014, 13:21:03 »
Cytat: "jmtotaszek"
A nie próbowałeś go wyłączyć i zobaczyć co się stanie?

Może to anty-teściowy guzik. Katapulta fotela jak teściowa jedzie.

A tak na poważnie to może  właśnie jakieś antykradzieżowe, dziwne tylko że w nogach pasażera, chyba że przekładka z angola była.
Podobne guziki są w zestawach do wzmacniaczy audio.

Offline Zbyszek

• Administrator
« Odpowiedź #3 dnia: 15 Luty 2014, 13:36:51 »
W poprzednim Accencie miałem zainstalowany identyczny tylko pod deską po lewej stronie lecz nie odchodziły od niego żadne przewody. U Ciebie się świeci więc jest zasilanie. Spróbuj go wyłączyć :-P

jmtotaszek

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 15 Luty 2014, 14:35:15 »
Cytat: "KAROL208"
A tak na poważnie to może właśnie jakieś antykradzieżowe, dziwne tylko że w nogach pasażera, chyba że przekładka z angola była.
Może to też być jeden z kilku guziczków antykradzieżowych - podobno w Porsche na życzenie są fabrycznie montowane takie 3 guziczki w różnych miejscach i trzeba je nacisnąć we właściwej kolejności żeby uruchomić silnik.
Stachu, sprawdź czy przypadkiem gdzieś jeszcze nie ma podobnego guziczka, np. pod fotelem kierowcy albo pod kolumną kierownicy, może w drzwiach albo pod podłogą.

Stachu1991

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 15 Luty 2014, 19:47:51 »
Sprawdzałem ale nie osiągnąłem reakcji  myślałem że to może blokada szyby ale nie po tej stronie podejrzewałem  podświetlanie schowka ale tez nie... to potem że może to jednak od poduszki i nie wiem nadal muszę zobaczyć gdzie idą przewody i za co są odpowiedzialne